Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Ракшиев е бил официален

...
Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Ракшиев е бил официален
Коментари Харесай

Бившият депутат от ПП Ракшиев е представител на Nexo за Пловдив: Да, работил съм на трудов договор

Бившият народен представител от " Продължаваме промяната " Александър Ракшиев е бил формален представител на криптобанката Nexo за Пловдив. Той е завеждал отдел „ Продажби ” и е провел продуктови презентации под тепетата.

 

На събитията са били канени хора с финасови благоприятни условия, като са им предлагани извънредни предложения за работа с финансовата компания.

Ракшиев бе народен представител от Политическа партия в 47-мото Народно заседание и претендент за 48-то в листата на Пловдив - град. В момента е първа запаса.

 

Добре е да се ревизира дали има финансиране на „ Продължаваме Промяната “ от лица, свързани с Nexo, каза пред публицисти в Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

По думите му това се ревизира елементарно, не е чак толкоз мъчно.

 Дотук единствено задаваме въпроси на база обществена информация, уточни Биков.

 

Биков добави, че има свързаности на някогашен и сегашен народен представител от „ Продължаваме Промяната “ с Nexo. Той разяснява, че в единия случай някогашният народен представител Ракшиев е представител на Nexo за Пловдив, в другия – Настимир Ананиев е съучастник на един от съсобствениците на Nexo и в това време е съучастник с жител на Руската федерация във компания “Нефтогаз ”. 

 

Александър Ракшиев пък разгласява пояснение във фейсбук. В него той споделя:

 

„ Уважаеми другари, бих желал да изясня някои спекулации и да опровергая погрешни изказвания, свързани с името ми.

Преди всичко, желая да кажа, че съм работил за компанията Nexo, само че НИКОГА, наблягам, НИКОГА, не съм бил шеф на сдружението, както и не съм заемал управителни длъжности в него. Като чиновник на Nexo аз съм бил на служба “специалист продажби ”, с трудов контракт. Бях един от 600-те чиновници на компанията в България. Прекратихме връзки през ноември месец 2021г.

 

Моята работа в Nexo беше обвързвана с създаване на екип от търговци, образование и асортимент на фрагменти, както и ръководство на подопечния ми екип. Търговската активност на компанията беше напълно ориентирана към външни пазари. Живея в София от 2011 година, като имам сполучлива кариера в областта на ИТ и започващи компании със специализация в продажби.

 

Прочетох за себе си невероятни неща. Също, разбрах, че надали не “Продължаваме Промяната ” е обвързвана с Nexo, което е изцяло погрешно и е извънредно неприлично потреблението на обстоятелството, че съм бил депутат от Пловдив, за политическа акция. В същото време тези, които нападат Политическа партия, не разясняват работата на прокуратурата по случаи като 8-те джуджета, къщата в Барселона, кражбите по автомагистрала “Хемус ”, схемите в БАБХ, или кражбите в енергетиката. Разследвания, по които има премного материали, само че съвсем нулев напредък.

 

Поласкан съм от интереса на дадени медии със занижени журналистически стандарти и от политически съперници. Бих желал всички спекулации с положителното ми име да спрат - и ще взема правни ограничения. “

 

Като кандидат-депутат  Александър Ракшиев  казва  в едно от предизборните си изявленията:  " Важното е обществото да има споделено чувство кое е разрешено, кое не, да има надзор, съблюдаване на разпоредбите ".

Интересно дали продължава да мисли по този начин след акцията на прокуратурата, в която Министерство на вътрешните работи, ДАНС и непознати сътрудници, удариха офисите на Nexo в София. След като предходната година ФБР подгони финансовата пирамида в Съединени американски щати, в този момент следствието към този момент се води и в България.

 

Подозренията са, че притежателите, отпред с някогашния народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев, са основали интернационална финансова пирамида, като са привличали вложители в криптовалути с нереално високи лихви. Ужилването може да се окаже най-голямото в света с българско присъединяване, тъй като от Nexo се хвалят, че са управлявали активи за над 12 милиарда $!

94 милиарда $ оборотни средства са минали за последните 5 години през " Нексо ", компания за криптовалута, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя даде брифинг пред публицисти, откакто следователи, ГДБОП, ДАНС започнаха интернационална интервенция против огромна скица за финансови закононарушения, пране на пари и нарушавания на интернационалните наказания против Русия.

Основните уредници и активност са в България. 300 души работят по тази акция - 35 следователи, чиновници на ДАНС, жандармерията и Столична дирекция на вътрешните работи. Досъдебното производството е под управлението на Софийската градска прокутура, сподели Сийка Милева.

 

 



 

 

Вчера представителят на основния прокурор Сийка Милева сподели пред медиите, че прокуратурата проверява криптобанка, работила на база " кухи компании ". Става дума за криптоплатформата Nexo. Установени са над 3,5 млн. преводи, уточни Светослав Василев от националното разследване. Той разяснява още, че някои от притежателите на компанията са в България.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР