Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е задържан от полицията

...
Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е задържан от полицията
Коментари Харесай

Полицията арестува участващия в протестите ексдепутат Минчо Спасов

Бившият народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов е арестуван от полицията в Първо РПУ в София в 12-тия ден от антиправителствените митинги. Задържането на настоящия юрист пристигна, откакто към обед стана ясно, че протестиращи са блокирали метрото за няколко минути. По данни на полицията Спасов е бил един от тримата, които са натиснали спешния бутон за прекъсване на придвижването на влаковете на станция " Климент Охридски ". За ареста заяви един от уредниците на митингите - Арман Бабикян. От думите му стана ясно, че заради блокирането на метрото полицията е отвела Спасов с белезници. На него не му се позволява среща с юрист, който незабавно е дошъл в Първо РПУ. До късно вечерта на Спасов не бяха повдигнати публични обвинявания. Въпреки това се разбра, че той ще остане в ареста за 24 часа. 

На въпроси от " Сега " за задържането на Спасов от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи ни препратиха към прессъобщение на уеб страницата на вътрешното министерство. То гласи, че 56-годишен мъж е отведен в столичното Първо РПУ след получен сигнал, че в 11.50 часа в региона на  метростанция „ Климент Охридски “ трима натиснали бутони за спешно прекъсване на мотрисите. Веднага по-късно избягали. Минути по-късно електрозахранването на станцията е възобновено.

След ареста на Минчо Спасов протестиращи блокираха придвижването пред Първо районно ръководство. " Все още няма изясненост за какво е арестуван, тъй като първите юристи, които влязоха, още не са излезли. Софийският адвокатски съвет изпрати представители и ние мислим да създадем адвокатска отбрана от доста юристи, които не може да побере РПУ-то ", съобщи Татяна Дончева, която е негов юрист.

„ Има конституционно обвързване да си обезпечи адвокатска отбрана на арестувания сега на задържането. Това задържане е реалност отпреди ние да дойдем тук. Дали те са оформили и по кое време разпореждане за задържане, протокол, искане за задържане за 24 часа или каквото и да било, не е ясно. Те не ни позволяват. Офицерите на Първо районно са задоволително доста, никой не желае да даде информация, само че ние разполагаме с такава, че той е вътре, тъй като на Минчо са му дали изключения телефон, с цел да звънне на един човек, и той му е звъннал и в този момент ще пристигна и той “, разяснява Дончева пред bTV. " Това държавно управление по този начин потегли, по този начин си кара 10 години и по този начин ще си отиде – с цялостно неуважение към всевъзможен закон. Задължението да бъде позволен юрист си остава и то е жестоко нарушено. Ние даже не знаем това, което е оповестено каква връзка има с живия живот ", сподели още тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР