Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев осъди евродепутатката от БСП

...
Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев осъди евродепутатката от БСП
Коментари Харесай

Развръзка! Делян Добрев осъди Елена Йончева

Бившият народен представител от ГЕРБ Делян Добрев осъди евродепутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева поради клеветите против него по така наречен от Йончева скандал „ Кумгейт ”. Журналистката ще би трябвало да заплати 7000 лева за изказванията си в медиите и в Народното събрание, реши Софийски областен съд. Йончева би трябвало да покрие и разноските по делото – 589 лева

Добрев заведе каузи против Йончева, откакто през 2017 година тя обществено разгласи, че негови родственици са назначавани в общината в Хасково с протекцията на Добрев, който е регионален координатор на ГЕРБ в града.  Йончева говореше на “дрийм тийма ”, на Добрев в общината. В резултат на абсурда зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов подадоха оставки. А Делян Добрев напусна Народното събрание и разгласи, че ще съди Йончева за клюка. Депутатите от ГЕРБ се възпротивиха отхвърлиха оставката му, а Българска социалистическа партия изиска тълкувание от Конституционния съд дали националният представител има право на това. В края на януари 2018 година Конституционен съд излезе с решение, че Народното събрание не може да отхвърли оставката на народен представител. Решението на съда обаче не засегна статута на Добрев.

Въпреки това Добрев напусна Народното събрание през 2019 година, когато бе забъркан в “Апартаментгейт ” и той разгласи, че не желае името му повече да се петни в кавги.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР