Бившият депутат Дянко Марков е станал жертва на седем обира

...
Бившият депутат Дянко Марков е станал жертва на седем обира
Коментари Харесай

Обират бивш депутат 7 пъти за две г.

Бившият народен представител Дянко Марков е станал жертва на седем обира за две години. Ветеранът от Втората международна война и щерка му са подали сигнали в полицията за четири от набезите в дома му. Нито едно от закононарушенията обаче не е разкрито, оповестява Нва тв.

Дянко Марков е на 97 години. Придвижва се мъчно, едвам чува, а зрението му е повредено. Не помни с детайлности всички кражби в дома си. При единия крадецът почукал на вратата му и се показал за внук на негов другар. „ Разбира се, освен това удостоверение, аз го пуснах. След като влезе, той запречи вратата и стартира да разхвърля цялата конюнктура в моя дом ”, сподели Марков. Престъпникът намерил единствено 50 лв. и се ядосал. „ Първо ми сподели „ Сядай там “, с отвертката ми раздра сухожилието и окървави десния ми крайник ”, уточни той. Няколко месеца преди този момент някогашният народен представител бил навестен в дома си от дама, която желала да купи от книгите му. „ Тя ми даде да пия бира, само че очевидно имаше приспивателно в нея. Два часа бях в безсъзнание, това е доста огромно принуждение ”, сподели още Дянко Марков. Тогава изчезнали 1500 лв., готови за ремонт на покрива. Дъщерята на Дянко Марков – Мая Маркова, се обадила на телефон 112. „ Признавам, че не за всички кражби сме подавали сигнали в полицията ”, сподели тя.

Причината е, че след 4 подадени сигнала няма нито един оголен грабеж . Според дъщерята на Дянко Марков крадците са привлечени от влошеното здравословно положение на татко й. Не ги тормозил даже фактът, че живее в центъра на София, и то на висок етаж. В три от случаите крадците се представяли за инкасатори. Освен пари от вкъщи на Дянко Марков са изчезнали и два ордена за смелост.

От управлението на Министерство на вътрешните работи ревизират случая. „ Вчера материалът постъпи при мен. Аз съм го разпоредил на Столична дирекция на вътрешните работи, откакто те извършат своята инспекция шефът, откакто извърши инспекция по водените досъдебни производства и водените преписки, ще ми рапортува и тогава ще дам цялостна информация ”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР