Бившият британски министър на финансите Риши Сунак, един от двамата

...
Бившият британски министър на финансите Риши Сунак, един от двамата
Коментари Харесай

Риши Сунак се напъва срещу Путин, надява се да стане премиер

Бившият английски министър на финансите Риши Сунак, един от двамата претенденти, които се борят да заместят Борис Джонсън, прикани Г-20 да забрани на съветския президент Владимир Путин да взе участие в срещите на групата, до момента в който Москва не приключи войната в Украйна.

Путин и китайският водач Си Дзинпин ще вземат участие в срещата на върха на Г-20 на курортния остров Бали през ноември тази година, съобщи по-рано дълготраен консултант на индонезийския президент.

" Нашите сътрудници и съдружници от Г-20 имат груповата отговорност да призоват Путин да се отдръпне от отвратителното си държание. Да седим с него на една маса не е задоволително, когато той е виновен за убийствата на деца в леглата им, до момента в който спят ", съобщи представител на Сунак. " Трябва да изпратим мощно обръщение на Путин, че той няма право да седне на масата, до момента в който не спре противозаконната си война в Украйна. "

Социологическите изследвания демонстрират, че Сунак изостава от сегашния външен министър Лиз Тръс в състезанието за заместител на Джонсън, който ще завърши на 5 септември.

Запитана за нейната позиция Тръс се базира на мненията, които към този момент направи през юли, че би било значимо да се опълчи на Путин пред съдружници като Индия и Индонезия. " Бих отишла там и бих провокирала Путин ", сподели тя по време на ефирен спор на 25 юли.

Като началник на Г-20 тази година Индонезия бе подложена на напън от страна на западните страни да отдръпна поканата си към Путин поради нашествието на страната му в Украйна.

Индонезия обаче предложения и украинския водач Володимир Зеленски да участва на срещата на върха в Бали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР