Бившият бразилски футболен национал Роналдо смята, че на Селесао е

...
Бившият бразилски футболен национал Роналдо смята, че на Селесао е
Коментари Харесай

Феномена: Не виждам проблем чужденец да води Бразилия

Бившият бразилски футболен национал Роналдо счита, че на " Селесао " е липсвала само ловкост и това е било решаващо при отпадането от Хърватия след дузпи на четвъртфиналите на Световното състезание по футбол, където той е в качеството си на сътрудник на ФИФА.

Популярният с прякора " Феномена " някогашен нападател се срещна с медиите в първокласния си хотел в Лусаил, в северната част на Доха. Двукратният притежател на " Златната топка " (1997 и 2000) не бе приказвал пред публицистите, само че ползата към него беше доста огромен..

" Прогнозата ми преди началото на Световното състезание бе край сред Франция и Бразилия. Бразилия към този момент я няма, само че Франция удостоверява във веси мач, че е част от любимците. Дори мисля, че те са главният любимец. Имат стабилен тим, без значение дали става дума за отбрана или офанзива. В средата също виждаме, че са мощни с Чуамени, който вкара отвън наказателното поле. Англия игра доста добре против Франция, само че им се случи това, което претърпя и Бразилия против Хърватия. Мачът се дефинира от елементи. Франция е любимец, само че внимание за Аржентина, която също има благоприятни условия, и Хърватия, която към този момент игра край преди 4 години ", сподели бразилецът.

" Мбапе прави доста добър Мондиал. Той е съдбоносен, има невероятни физически и механически качества, за мен той ще бъде най-хубавият футболист на Световното състезание. Другите са доста бързи, само че той е още по-бърз. Напомня ми на мен, когато играех. Той знае по какъв начин да употребява качествата си, експедитивност и мощността си. Той е впечатляващ ", счита Роналдо.

" Бразилия направи огромно показване. Липсваше ни единствено умеенето да бавим времето, когато водим в резултата. След гола ни в продължението мачът трябваше да завърши. Трябваше да разиграваме топката и да караме противника да тича, да го държим надалеч от вратата. Трябваше да бъдем хитри. Мисля, че това беше единственото нещо, което ни липсваше против Хърватия ", сподели още Феномена.

" Мисля, че сега Неймар е смутен от отпадането. Нормално е да изпитва това възприятие, само че съм сигурен, че ще се завърне по-силен и ще продължи да играе за националния тим. Той е още млад, на 31 години е (б. а. - ще ги навърши през януари), мисля, че може да играе и на идващото Световно състезание. Щастлив съм, че сподели на света цялата си ангажираност към Бразилия и, че се е грижил доста добре за себе си последните 10 месеца. Той беше добър в първия мач, само че получи травма. След това направи големи жертви, с цел да играе още веднъж. Направи доста добър мач с Хърватия. Важен е за нас, тъй че се надявам да се оправи бързо и да се върне по-силен с ПСЖ и Бразилия ", надява се Роналдо.

" Виждам, че Анчелоти и Гуардиола се спрягат за селекционери на Бразилия. Не знам дали това е правилно, само че не виждам проблем чужденец да води националния тим. Дори ми се вижда добре. Ще ми хареса да видя имена като Анчелоти, Гуардиола или Моуриньо да водят отбора. Но не предпочитам аз ", добави бразилецът.

" Дали ще бъда удовлетворен, в случай че Меси завоюва международната купа? Разбира се, ще бъда благополучен за него, само че има огромно съревнование сред Аржентина и Бразилия и няма да бъда двуличник като кажа, че ще бъда удовлетворен, тъй като това няма да е истина. Но виждам на футбола като романтик и ще бъда благополучен, който и да завоюва. Аржентина не играе страховит футбол, само че демонстрира голямо предпочитание, играчите тичат доста, нападателни са и имат Меси. Той прави по-малко спринтове, само че се придвижва добре и покрай наказателното поле е палач. Дали заслужава да завоюва Мондиала? Всички заслужават, само че във футбола няма дарове ", приключи Роналдо.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР