Бившият борец Пламен Пенев може да е починал от механична

...
Бившият борец Пламен Пенев може да е починал от механична
Коментари Харесай

Стара Загора трепери от ужас: Бившият борец Пламен Пенев починал от асфикция при изваждането от колата?

Бившият герой Пламен Пенев може да е умрял от механична асфикция, т.е. задушаване, когато служителите на реда са го извеждали принудително от колата му в Стара Загора. Това излиза наяве от известие на прокуратурата в града.
Назначена е съдебномедицинска експертиза за гибелта на Пенев, която е предоставена на екип от трима правосъдни медици в Пловдив.
Мъжът умря на 30 декември, когато беше преследван от патрулки на полицията, които се отзовали на сигнал за скандал сред него и група младежи.
Пенев умира след кат оне се подчинява на полицейското предписание да спре и е преследван по улиците ан Стара Загора.
След като казусът е докладван на дежурен прокурор от ОП-Стара Загора неотложно са подхванати дейности с оглед изясняване на обективната истина.
Работата по изясняване на случая продължава, събират се огромен размер от доказателства за вероятно осъществено закононарушение по чл.123 от Наказателния кодекс – за причиняване на гибел при професионална несъобразителност от страна на полицейските чиновници, предава 24 часа
Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура-Стара Загора управлява осъществяваните процесуални дейности. Самото следствие е предоставено от и.ф. основен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена работа, гр. София. В случай че се съберат задоволително доказателства, ще се пристъпи и към покачване на обвинявания по отношение на всички виновни лица.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР