Бившият аржентински национал Рене Хаусеман, световен шампион от 1978-а година,

...
Бившият аржентински национал Рене Хаусеман, световен шампион от 1978-а година,
Коментари Харесай

Отиде си световният шампион с Аржентина от 1978-а година Рене Хаусеман

Бившият аржентински национал Рене Хаусеман, международен първенец от 1978-а година, е умрял на 64-годишна възраст, заяви президентът на Футболната асоциация на страната Клаудио Тапия.

Хаусеман, доста качествено крило с 55 мача за Аржентина, има 13 попадения с националната фланелка на страната. Медиите настояват, че повода за гибелта е рак.

Известен беше като футболист с чудесни дрибльорски качества, значима част от концепцията на Сесар Луис Меноти на Мондиал'78 при спечелването на купата, както и четири години по-рано при присъединяване на отбора на Световното в Германия.

Хаусеман започва професионалната си кариера в Дефенсорес де Белграно и се трансформира в същински кумир за публиката на Атлетико Уракан, където играе в голяма част от кариерата си. Също по този начин е носил екипите на гранда Ривър Плейт, Коло Коло (Чили), Амазулу (Южна Африка), Индепендиенте (Санта Фе) и нискоразредния Ескурзионистас, където завършва с футбола през 1985-а година. В професионалната си кариера има 349 мача и 129 гола.

Повечето от някогашните му съотборници в разнообразни тимове показаха съболезнованията си за преждевременната гибел, само че прибавят, че Ел Локо (Лудия) ще живее постоянно в сърцата и спомените им.

" С доста тъга одобрявам гибелта на Ел Локо Хаусеман. Нека да почива в мир, съобщи един от международните първенци от 1978-а година и някогашен халф на Тотнъм Освалдо Ардилес в Туитър.

" Уникален. Имаше всички качества, които съществуват на света и във футбола. Смел, бърз на терена и отвън него. А като човек, доста преклонен. За мене беше привилегия да играя толкоз доста мачове с него, споделя още Ардилес.

Даниел Валенсия, различен от международните първенци на Меноти е написал: Най-прекрасният вманиачен човек на света. Целият свят скърби. Всички технични играчи скърбят. За мене като човек, който е играл стотици мачове и който е гледал хиляди по целия свят, той си остава най-хубавото крило въобще.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР