Бившият английски национал Гари Линекер и руската журналистка Мария Командная

...
Бившият английски национал Гари Линекер и руската журналистка Мария Командная
Коментари Харесай

Линекер и руска журналистка ще водят церемонията по теглене на жребия за Мондиала


Бившият британски национал Гари Линекер и съветската журналистка Мария Командная ще имат привилегията да бъдат водещи на церемонията по изтегляне на жребия за Световното състезание през 2018 година в Русия, оповестиха от пресслужбата на ФИФА.

Жребият ще се тегли на 1 декември в Москва. Асистенти на Линекер и Командная ще бъдат вицепрезидентът на Руския футболен съюз Никита Симонян и още седем индивида, имената на които ще бъдат оповестени в идващите дни.

"Като футболист ми провървя два пъти да вземам участие в международни финали, доста прелестно ще ми бъде да се окажа съпричастен към още едно, този път в ролята на водещ, който ще афишира на сцената резултатите от жребия. Помня досадното очакване какви противници ще се паднат на моя тим и по тази причина знам какво неспокойствие провокира процедурата по жребия", сподели 56-годишният Линекер.

Наскоро стана ясно, че някогашният нападател на Германия Мирослав Клозе ще показа купата, която ще получи спечелилият на Мондиал 2018. 39-годишният германец към този момент удостовери присъединяване си в церемонията. Най-добрият изпълнител в историята на международните шампионати (16 гола) ще изнесе купата на сцената в двореца Кремъл. В хода на финалния чоп за Мондиал 2018 тимовете ще бъдат разпределени в осем групи. Шампионатът на планетата ще се организира в интервала 14 юни - 15 юли, мачовете ще се играят в Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург. Общият награден фонд на Световното състезание ще бъде 400 млн. $./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР