Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс обвини Доналд Тръмп затова, че

...
Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс обвини Доналд Тръмп затова, че
Коментари Харесай

Бивш вицепрезидент се оплака от Тръмп, обвинението

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс упрекна Доналд Тръмп по тази причина, че е сложил неговия живот и този на фамилията му в заплаха на 6 януари 2021 година, съобщи Франс прес, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Изказването си Пенс направи по време на телевизионно присъединяване, в което подлага на критика речта на милиардера републиканец, произнесена в деня, когато беше атакувана постройката на американската законодателна власт.
-->
" Думите на президента тогава заплашиха моя живот, този на фамилията ми и на всички, които се намираха в постройката на Конгреса през оня ден ", съобщи Пенс пред Ей Би Си, разяснявайки речта на Доналд Тръмп преди офанзивата на постройката от негови последователи.

Майк Пенс беше в постройката на Капитолия по време на офанзивата от 6 януари 2021 година, с цел да удостовери резултатите от извършените два месеца по-рано президентски избори. Той дружно с доста сенатори и конгресмени, намиращи се в постройката, трябваше да скрият от нахлулите вътре протестиращи.

През този ден Доналд Тръмп дълго време отхвърляше да призове последователите си да изоставен постройката на Конгреса и даже упрекна в Туитър своя вицепрезидент, че " не е имал куража да направи каквото би трябвало ", а точно да блокира признаването на резултатите, което е подхранило гнева на протестиращите.

" Това ме ядоса. Думите и дейностите на президента бяха безотговорни ", сподели в този момент Майк Пенс.

Бившият вицепрезидент е един от евентуалните претенденти за президентските избори след две години. Утре той ще показа своите записки, в които споделя и за оказания му напън да не признае резултатите от президентския избор през 2020 година Утре също по този начин Доналд Тръмп евентуално ще разгласи кандидатурата си за президент през 2024 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР