Бившият американски президент Доналд Тръмп ще се яви в съда

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп ще се яви в съда
Коментари Харесай

Извънредни мерки в САЩ! Тръмп отива в съда

Бившият американски президент Доналд Тръмп ще се яви в съда в Ню Йорк при засилени ограничения за сигурност. Миналата седмица му бяха повдигнати обвинявания за платени от него пари на звезда от филми за възрастни преди изборите през 2016 година, заяви Ройтерс. 

Утре на Тръмп ще му бъдат снети пръстови отпечатъци и ще бъде фотографиран. Адвокатите му обявиха, че той ще пледира почтен.
-->
Бизнесменът, трансформирал се в политик от Републиканската партия, възнамерява да отпътува през днешния ден по обяд от имението си в Палм Бийч, щата Флорида. Очаква се той да дойде по-късно денем в Ню Йорк и да прекара нощта в „ Тръмп Тауър ” в Манхатън, преди на следващия ден сутринта да дойде в постройката на Наказателния съд, съобщи негов консултант.

Служител на съда сподели, че предявяването на обвиняването е планувано за на следващия ден в 14:15 ч. източноамериканско време. След това Доналд Тръмп ще се върне във Флорида и в късните часове на утрешния ден се чака да направи изказване от имението си в Палм Бийч.

През уикенда нюйоркската полиция стартира да издига барикади по ръба на тротоарите към " Тръмп Тауър ” и постройката на Наказателния съд в Манхатън в центъра на града - места, на които се чака да има демонстрации, отбелязва Ройтерс.

Като част от ограниченията за сигурност някои от правосъдните зали в постройката на Наказателния съд в Манхатън ще бъдат затворени преди предявяването на обвиняването против президента, съобщи чиновник.

Преди повдигането на обвиняването огромно жури се срещна с доказателствата към заплащането на 130 000 $ на порнозвездата Сторми Даниълс в последните дни на президентската акция през 2016 година Даниълс съобщи, че ѝ е било платено, с цел да резервира безмълвие за полова спекулация, която е имала с Тръмп в хотел на езерото Тахо през 2006 година Бившият американски президент от своя страна отхвърля изцяло тези изказвания, показва Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР