Бившият американски президент Доналд Тръмп може да бъде обвинен в

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп може да бъде обвинен в
Коментари Харесай

Много тежки обвинения към Тръмп. Този път няма измъкване!

Бившият американски президент Доналд Тръмп може да бъде упрекнат в доста тежки закононарушения поради щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година. Комисията на Камарата на представителите, която проверява нападението, обмисля да предложи на министерството на правораздаването да повдигне невиждано наказателно обвиняване за протест и още две обвинявания Тръмп.

Освен за въстание - протест, целящ събаряне на държавното управление, комисията обмисля да предложи на прокурорите да издигнат обвинявания и за възпрепятстване на публична процедура и скрит план за машинация на Съединените щати, заяви за Асошиейтед прес осведомено с въпроса лице. Обсъжданията на комисията продължиха късно в петък и не бяха официализирани никакви решения за това кои съответни обвинявания комисията ще насочи към министерството на правораздаването.
-->
Предстои комисията да организира обществено съвещание в понеделник следобяд, когато ще бъдат оповестени всички рекомендации.

Обсъжданията бяха доказани пред АП от осведомено с въпроса лице при изискване за анонимност. Второ лице, осведомено с разискванията, удостовери, че комисията преглежда три обвинявания.

Решението за покачване на обвинявания не е ненадейно. Републиканката Лиз Чейни, която е заместник-председател на комисията, в продължение на месеци намекваше, че ще изпрати на министерството на правораздаването рекомендации въз основа на обширните доказателства, които деветчленната комисия е събрала от основаването си през юли 2021 година

" Не може да изпратите въоръжена навалица в Капитолия; не може да седите в продължение на 187 минути и да отказвате да спрете нападението, до момента в който то е в ход. Не можете да изпратите туит, който подстрекава към по-нататъшно принуждение ", сподели Чейни за Тръмп в предаване на Ен Би Си през октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР