Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев официално влезат

...
Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев официално влезат
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев официално влизат в политиката

Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев публично влезат в политиката. Те показаха през днешния ден политическя си план „ Продължаваме промяната “ и оповестиха четири съществени цели.

Петков и Василев дадоха поръчка за ръководство и оповестиха, че в идващия парламент чакат „ коалиция на почтените “. Все още обаче договарят с няколко партии и търсят мандатоносител, с който да се явят на вота на 14 ноември. Преговорят с 7-8 партии за мандатоносител.

„ Продължаваме промяната “ се афишира против корупцията, в отбрана на дребния и междинен бизнес, за привличане на високотехнологични вложения и по-справедливо систематизиране на богатствата. Против политическото номадство са и желаят контракт за честност към хората, които ще се присъденият към тях и да имат карирера отвън политиката.

Все още се търси партия мандатоносител, водят се договаряния с няколко, като условиято е да не желаят пари и места в листите.

Петков и Василев още веднъж подчертаха, че планът не е президентска партия. Вече обаче е ясно кого поддържат за вота за държавен глава – сегашния президет Румен Радев.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/trend-politicheskata-formacija-na-duoto-petkov-vasilev-nabira-9-podkrepa.html

Бившите служебни министри обявиха, че през идващите 4 години желаят да продължат смяната стартирана преди четири месеца.

И Кирил Петков, и Асен Василев ще се кандидатират за депутати. Двамата ще са съпредседатели в плана.

Техен заместител евентуално ще бъде Даниел Лорер , някогашен ръководител на комисията по бистрота към Министерство на стопанската система.

Той е непосредствен другар и сътрудник с Василев и Петков, водил е харвардски курсове към СУ. Инвеститор и бизнесмен с опит в няколко страни.

Част от плана е и Калина Константинова , някогашен зам.-министър на стопанската система. Учила е стопанска система в Ню Йорк и Лондон. Работила е в частния и обществения бранш.

И още една една от заместничките на Кирил Петков в стопанската система се включва в плана – това е Яна Балникова .

Завършила е японистика в Софийския университет, има 13-годишен опит в аутсорсинга и е управлявала сполучлива интернационална компания в България.

Сред членовете ще е и Никола Минчев , който е юрист, приключил Софийския университет.

Също и Деница Симеонова , обществен бизнесмен, приключила Техническия университет, някогашен консултант на Асен Василев във финансовото министерство.

Всички те ще бъдат претенденти за депутати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР