Бившите шефове на Агенция Пътна инфраструктура ще бъдат дадени на

...
Бившите шефове на Агенция Пътна инфраструктура ще бъдат дадени на
Коментари Харесай

Бившите шефове на АПИ отиват на прокурор, подписали договори за 4 пъти над наличния бюджет

Бившите шефове на Агенция " Пътна инфраструктура " ще бъдат дадени на прокуратурата поради подписани контракти за милиарди, надвишаващи четири пъти бюджета на организацията за 2021 година Това стана ясно в четвъртък от изявление на финансовия министър Асен Василев по време на съвещание на Обществения съвет за разходване на бюджета.

" 2019-а за настоящи поправки са изхарчени 416 млн., 2020-а – 800 млн., а за първите четири месеца на 2021-а са поети общо задължения за 2.9 милиарда На строителите, несъмнено, не е казано, че тези пари ги няма. Това е закононарушение ", сподели министърът и увери, че отчетът ще бъде предаден на прокуратурата.

Очаква се прокуратурата да бъде сезирана от Министерство на районното развиване и благоустройството. За тази развръзка се разбра още преди дни, когато Василев уточни, че възлагането на дейностите за милиарди е ставало по непрогледен метод при

Към всеки един от тези контракти ще се подхожда самостоятелно. Там, където строителните работи не са почнали, най-вероятно няма и да стартират, стана ясно от обясненията на министър Василев. Наред с това обаче част от средствата към този момент са изхарчени. " За към 300 - 400 млн. лв. към този момент сме сложени пред приключен факт и сметката ни е изпратена ", сподели още в четвъртък Василев.

Още преди дни той посочи, че бившето управление на АПИ оправдало подписаните контракти с упования за високи приходи от тол такси, които обаче не са се оправдали . Сега финансовият министър разгласи, че в интервала 2018 до 31 май 2021 година са осъществени доходи от 122 млн. лева от пътни такси при планувани 1.143 млрд.лв.. През предходната година са предстоящи 450 млн. лв., а са събрани 77 млн. лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР