Бившите премиери и председатели на НС имат право на специализиран

...
Бившите премиери и председатели на НС имат право на специализиран
Коментари Харесай

Ива Митева захапа Кирил Петков със скандален въпрос: Има ли заплаха, че ще движиш с охрана?!

Бившите министър председатели и ръководители на Народно събрание имат право на профилиран превоз след привършване на мандата си, само че защита им се назначава единствено в случай че има опасност за тях. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният ръководител на Народното събрание Ива Митева.

Докато беше министър председател Кирил Петков споделяше, че желае да се движи измежду хората без защита “, подсети тя, като установи, че в този момент той употребява защита.

Митева запита дали за експремиера има някаква опасност, откакто се възползва от тази опция.

Тя заяви, че се е върнала на работа в администрацията на Народното събрание, само че към момента е в неплатен отпуск. Митева не отговори изрично Дали ще се върне в политиката, само че означи, че хората не била да се гнусят от присъединяване в политиката, тъй като то е публичен дълг. Според нея опитът й като народен представител може да се окаже потребен в бъдеще.

Митева счита, че е неточност да се вкарва смесено гласоподаване. Тя призна, че също има подозрение за машините, само че би трябвало да се направи избор сред една от двете форми, а не да се съчетават.

Председателят на 45-ото и 46-ото Народно заседание разяснява и подписката на инициативния комитет за връщане на смесеното гласоподаване: „ Когато 111 000 български гласоподаватели са внесли подписка за връщане на хартията и имат подозрения и терзания, би трябвало да се чуят и те. Дебатът трябваше да бъде отворен, да бъде комплициран на масата и да бъде изчерпателен. Щеше да бъде по- почтено да се анулира машинното гласоподаване “, разгласи тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР