Бившите американски президенти Барак Обама и Джордж У. Буш изразиха

...
Бившите американски президенти Барак Обама и Джордж У. Буш изразиха
Коментари Харесай

Обама и Буш с остри индиректни критики към Тръмп

Бившите американски президенти Барак Обама и Джордж У. Буш показаха безпокойствие по отношение на сегашния политически климат в Съединени американски щати , като мненията им се преглеждат като затулен упрек против управлнието на сегашния президент Доналд Тръмп .

Обама прикани американците да отхвърлят политиката на " разделяне " и " боязън ", до момента в който Буш разкритикува " грубиянщината и предразсъдъците " в публичния живот .

Двамата са говорили настрана един от различен, като и двамата не са загатнали в прав текст името на Тръмп, прецизира БиБиСи.

Тръмп, който неведнъж е подлагал на критика двамата си прародители, към момента не е коментирал думите им.

Бившите американски президенти обичайно заобикалят да разясняват обществено своите наследници на поста.

Говорейки по време на предизборно събитие на демократите в Нюарк, щата Ню Джърси, Обама подчертал, че американците би трябвало да " изпратят обръщение до света, че ние отхвърляме политиката на разделянето, ние отхвърляме политиката на страха ".

Той добави: " Това, което не можем да имаме, е същата остаряла политика на разделянето, която сме виждали толкоз доста пъти преди. Част от политиката, която виждаме в този момент, смятахме, че е останала в предишното. Тези хора се връщат 50 години обратно. Намираме се в 21 век, не в 19-и. Стига ! "

Той засегна сходни тематики по време на друго събитие по-късно в Ричмънд, щата Вирджиния, изтъквайки: " Имаме хора, които съзнателно се пробват да разгневят хората, да демонизират хора, които имат разнообразни хрумвания , да реализират краткосрочно тактическо преимущество, разгневявайки хората. "

Говорейки единствено часове по-рано в Ню Йорк, Буш от своя страна разяснява: " Фанатизмът наподобява обнадежден . Нашата политика наподобява по-уязвима на теориите на конспирацията и откровените измислици . Налице са известни признаци, че интензитетът на поддръжката по отношение на демокрацията понижа - изключително измежду младите. "

Американците, акцентира той, " видяха нашето говорене, деградирало до непредвидена свирепост ".

Преди избирането му през предходната година Тръмп беше извънредно сериозен както към Обама, по този начин и към Буш, определяйки всеки от тях в един миг или различен като " може би най-лошия президент в историята " на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР