Бивши затворници откраднаха кола, докато собственичката ѝ я чистела от

...
Бивши затворници откраднаха кола, докато собственичката ѝ я чистела от
Коментари Харесай

Гонка и арест: Откраднаха кола, докато собственичката ѝ я чистила от снега

Бивши пандизчии откраднаха кола, до момента в който собственичката ѝ я чистела от снега. Последвало полицейско гонене, а единият от нападателите е арестуван, единствено 15 минути след кражбата, оповестява.
 
Вера е нападната в тил, до момента в който чисти снега от джипа си пред блока ѝ в столичния квартал „ Люлин ”.
 
„ Запалих автомобила, с цел да може да се размразят стъклата. Минавайки от дясната страна на автомобила, почиствайки го, внезапно се нахвърли някакво лице върху мен. Той ме хвана откъм гърба с тази част на ръката си, събори ме на земята и почна да ме стиска, опитваше се да ме души. Започнах да крещя да се съпротивлявам. И той потегли да бяга ”, споделя Вера Таир.
 
А Вера почнала да го гони. Но нападателите се оказват двама. Вторият се пробва да открадне джипа ѝ.
 
„ Чувайки, че откъм гърба колата почва да ръмжи, се усетих какво се случва. Първата ми мисъл беше да си взема чантата. Взех си чантата с лявата ръка и видях чадъра, който беше подложен и с дясната ръка започнах да го блъскам и да го ръгам и да му крещя, излизай, излизай. На него му загасна колата. Въртя, въртя, въртя, потеглих да влизам с единия крайник, само че той към този момент възпламени и аз полетях и паднах ”, прибавя Вера Таир.
 
Подава сигнал на 112. Следва гонка. Полицаи от девето районно потеглят по петите на автокрадците и ги засичат на столичен бул..
 
„ Забелязвайки ни стартира с рискови маневри сред останалите участници в придвижването да се пробва да ни избяга. Светофарът светеше алено, колите бяха спрели. Той влизайки в насрещното, се опита да изпревари цялата колона и просто към този момент завоя беше прекомерно изострен, не можа да го вземе и се качи на бордюра ”, изяснява Явор Георгиев, служител на реда в 9-о районно полицейско ръководство.
 
Крадците слизат от джипа и бягат. Единият е арестуван единствено 15 минути след кражбата. Другият се търси. И двамата са някогашни пандизчии - с богато досие, за грабежи.
 
„ Не е оказал опозиция. Просто сподели, че му трябвали пари. Щял да вземе 2000 - 3000 лева по бързо. Разбрахме, че същото лице се търси от обир, осъществен на 21 март, на жена, която са й дръпнали обеци от ушите ”, изяснява Тончо Михайлов, служител на реда в 9-о районно полицейско ръководство.
 
Кражбите на коли с работещ мотор са двойно повече спрямо предходната година, признават от Министерство на вътрешните работи.
 
„ Днес отново има подобен случай. Мъж излязъл да си размразява автомобила, с метлата почнал да си смъква снега и сега, в който се е отдалечил от шофьорското място, е останал единствено в метлата в ръка ”, споделя Пламен Максимов от Столична дирекция на вътрешните работи.
 
„ Винаги хулим служителите на реда, само че този път им благодаря ”, споделя Вера Таир.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР