Бивши и настоящи ученици отПГГСД Н. Хайтов:виж ощеБивши и настоящи

...
Бивши и настоящи ученици отПГГСД Н. Хайтов:виж ощеБивши и настоящи
Коментари Харесай

Стартира ремонт на две варненски гимназии, местят над 1800 ученици

Бивши и сегашни възпитаници от
ПГГСД " Н. Хайтов ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ПГИ " Д-р Иван Богоров ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Антон Страшимиров ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Стоян Михайловски ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Две варненски гимназии ще бъдат ремонтирани с план на стойност близо 2,8 млн.лв. Това са ПГГСД "Н.Хайтов " и ПГИ "Д-р И.Богоров ", съобщи кореспондент на Varna24.bg.
Ремонтните работи би трябвало да приключат до 16 юни 2019 година и засягат общо 1806 възпитаници.
Създадена е организация за пренасяне по време на ремонтните действия на учениците от ПГИ "Д-р Иван Богоров " и ОУ "Антон Страшимиров ", които употребяват обща база. Децата от гимназията по стопанска система ще се образоват в постройката на ОУ "Стоян Михайловски ", а тези от ОУ "Антон Страшимиров " - в ОУ "Н.Й.Вапцаров " и СУ "Неофит Бозвели ".
Учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване не се постанова да бъдат премествани по време на ремонта, защото той ще се прави по корпуси.
Това, което следва да се случи в гимназията по дърбообработване е саниране посредством топлоизолиране и замяна на старите дограми, порти и прозорци. Ще бъде направен ремонт на обособени нарушени детайли от постройката и двора. Частично ще бъде преустроена част от първия етаж на учебно-производствения корпус посредством създаване на нови кабинетни и работилници за основаване на актуален център за придобиване на професионална подготовка. Ще бъде осигурена достъпна среда и пожарна сигурност.
В гимназията по стопанска система ще бъде също заменена топлоизолацията на постройката, ще бъде построен асансьор, рампа и платформа за хора в неравностойно състояние. Ще има замяна на дограмата, ще бъдат пребоядисани стените и таваните, освежен паркета, ще се подменят порти. Предстои да бъдат осъвременени спортните площадки, дворното и площадно пространство ще бъде осъвременено, ще има градинско съоръжение. 
И в двете учебни заведения ще има ремонт на класните стаи, във физкултурните салони, коридорите, в тоалетните. 
Продължителността на плана "Подобряване и модернизиране на просветителната инфраструктура " на двете учебни заведения е 30 месеца. 
Общата сума за реализирането на плана е 2, 799 млн.лв., като 2 379 984 лева са средства, обезпечени от европроект, а 419 997 лева е националното финансиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР