Бивши депутати и министри са сътрудници в 48-ото Народно събраниe,

...
Бивши депутати и министри са сътрудници в 48-ото Народно събраниe,
Коментари Харесай

Бившите министри д-р Хасан Адемов и Владислав Горанов - сътрудници в парламента

Бивши депутати и министри са сътрудници в 48-ото Народно събраниe, демонстрира информация в уеб страницата на Народното събрание.

 

Практиката демонстрира, че постоянно някогашни министри и депутати, останали отвън Народното събрание, са сътрудници на народни представители по ресора, който са управлявали.

 

Така Горанов е помощник по финансовите въпроси на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов. А доктор Хасан Адемов, дълготраен народен представител от Движение за права и свободи и някогашен обществен министър, е помощник по обществените въпроси на Севим Али.

Извън рамката на някогашни министри и депутати е кметът на Симитли Апостол Апостолов, който е помощник на благоевградския народен представител от ГЕРБ Костадин Стойков. Той сътрудничи в региона на стопанската система и финансите. Синът на Апостолов - Стефан, също е народен представител от ГЕРБ.

Антоанета Цонева, която беше едно от остриетата на " Демократична България ", в този момент е помощник на съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в региона на политиките за българите отвън граница, избирателен развой и връзки с гражданското общество.

Тодор Байчев, който беше и в политическия кабинет на Министерство на земеделието в предходното постоянно държавно управление, в този момент е помощник на Петър Кънев от левицата.

Изненадващо някогашният депутатът от " Атака " Станислав Станилов е помощник не на някой от " Възраждане ", да вземем за пример, а на Петър Николов от ГЕРБ. Той му оказва помощ в региона просветителните и културни политики.

Правилникът на Народното събрание разрешава на всеки народен представител да има най-много трима нещатни сътрудници. В Народното събрание се основава и води обществен указател на нещатните сътрудници.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР