Бившата звезда на Западна Индия Марлон Самюелс е бил забранен

...
Бившата звезда на Западна Индия Марлон Самюелс е бил забранен
Коментари Харесай

Бившата звезда на Западна Индия Марлон Самюелс е забранен от крикет за шест години

Бившата звезда на Западна Индия Марлон Самюелс е бил неразрешен от целия крикет за шест години за нарушение на антикорупционен кодекс, заяви международната спортна организация.

Обвиненията са свързани с престоя на 42-годишния състезател в лига T10 в Обединените арабски емирства през 2019 година Оттогава той се е отдръпнал от целия крикет.

Бившият първокачествен батсман – който също беше неразрешен през 2008 година – бе открит от самостоятелен арбитражен съд, че е направил четири нарушавания на Антикорупционния кодекс на Борда по крикет на Емирствата.

„ Въпреки че към този момент е пенсиониран, господин Самуелс е взел участие в осъществяването на закононарушенията “, сподели Алекс Маршал, общоприет управител на Международния съвет по крикет (ICC).

„ Забраната от шест години ще работи като мощно възпиращо средство за всеки участник, който има намерение да наруши разпоредбите. “

Самюелс изигра основна роля в двата триумфа на Западна Индия в Световната купа T20 през 2012 година и 2016 година

Той изигра 71 теста, 207 еднодневни интернационалните мача и 67 T20s за Западна Индия сред 2000 година и 2018 година

Едно от обвиняванията беше, че той не е съумял да разкрие „ приемането на какъвто и да е подарък, заплащане, гостолюбие или друга полза “, която „ би могла да опозори участника или спорта по крикет “, сподели ICC.

Забраната влезе в действие на 11 ноември.

„ Самюелс играеше интернационален крикет в продължение на близо две десетилетия, през които той взе участие в голям брой антикорупционни сесии и знаеше тъкмо какви са неговите отговорности според антикорупционните кодекси “, сподели Маршал.

Други закононарушения включват неразкриване на „ квитанция за гостолюбие на стойност $750 или повече “ и несъдействие на следствието.

Той означи над 11 000 интернационалните ръна и също по този начин взе повече от 150 уикета в кариера, помрачена от няколко несъгласия.

Той беше осъден за две години през 2008 година, откакто беше хванат на запис да предава информация, обвързвана с мача, на индийски букмейкър по време на ODI турнето на West Indies в Индия през 2007 година


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР