Австралия е шампион за шести път, след като победи Индия

...
Австралия е шампион за шести път, след като победи Индия
Коментари Харесай

Финал на Световната купа по крикет на ICC 2023: Пет неща, които се объркаха за Индия

Австралия е първенец за шести път, откакто победи Индия с шест уикета на финала на Световната купа на ICC по крикет 2023 в Ахмедабад.

Домакините Индия завоюваха всичките 10 мача, водещи до финала, и бяха огромни любимци за трофея, само че паднаха на последното затруднение.

Ал Джазира преглежда пет неща, които се объркаха денем за Индия, защото тяхната победна серия завърши в най-лошия вероятен миг.

1. Хвърлянето, терена и изискванията

От момента, в който игрището беше разкрито, всички погледи бяха ориентирани към жребия и целият диалог беше за това какво ще създадат капитаните по-нататък.

Късната промяна на терена за полуфинала на Индия против Нова Зеландия изненада специалистите по играта и беше в интерес на домакините.

Игрището в Ахмедабад за финала беше мощно износено – за огромна изненада на всички за събитие от подобен мащаб.

Това би ли подхождало на индийските въртящи се играчи и способността на плодотворните удари на домакините през средата? Ще понижи ли и въздействието на австралийските играчи на боулинг? Точно противоположното.

Хазартът на повърхността се провали за Индия – съвсем от момента, в който изгубиха жребия.

Индийските почитатели млъкнаха, когато австралиецът Пат Куминс заплати вярно, само че по-късно изреваха от екстаз, когато той избра да влезе. Трудно е да си представим, че Рохит Шарма споделя въодушевлението на тълпата в Ахмедабад. По-долу са изложени по-подробни аргументи, заради които хвърлянето беше толкоз решаващо в назад във времето.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР