Бившата шефка на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина

...
Бившата шефка на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина
Коментари Харесай

Бившата шефка на НАП Мария Мургина осъди прокуратурата

Бившата шефка на Националната организация за приходите (НАП) Мария Мургина е осъдила прокуратурата за 30 хиляди лева обезщетение,. Тя бе обвинена за няколко закононарушения, а делото се влачеше по инстанции години наред. В последна сметка Мургина бе дефинитивно оправдана

В исковата си молба тя е поискала 200 хиляди лева обезщетение. То е за нелегално обвиняване. Мургина бе имаше четири обвинявания – за насила, за доказана лъжа в декларация пред Сметната палата и две за закононарушение по работа. На първа инстанция тя бе наказана на 4 години. След това обаче делото се обърна.

Основното обвиняване против Мургина бе за оказана насила върху някогашната директорка на НАП-Силистра Милена Цолчовска да " уреди " проверките на ексдепутата от Движение за права и свободи Гюнай Сефер.

След първичната неоправдателна присъда Софийският апелативен съд три пъти я оправда. Делото бе връщано от третата инстанция, само че резултатът бе същият.

В неокончателното решение за обезщетение съдът показва, че делото против Мургина е траяло над 7 години. Според арбитър Валерия Банкова от градския съд в София през това време някогашната данъчна шефка несъмнено е " търпяла отрицателни душевен преживявания ". Широкото медийно отразяване уронило в допълнение престижа ѝ. Освен това се влошило и здравето ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР