Бившата шефка на 44-ото НС Цвета Караянчева от ГЕРБ, която

...
Бившата шефка на 44-ото НС Цвета Караянчева от ГЕРБ, която
Коментари Харесай

Цвета Караянчева пак в парламента. Какво ще прави?

Бившата шефка на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ, която не съумя да се класира за народен представител, още веднъж се връща в Народното събрание. Тя ще бъде консултант на ПГ на ГЕРБ-СДС. Същата богатства работа Караянчева имаше и в предходното Народно заседание, когато също не съумя да се пребори за мандата си от Кърджали. За разлика от свои сътрудници Караянчева не бе включена във втора листа, с цел да си подсигурява депутатско място.

Съветник на ПГ на ГЕРБ ще бъде и някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов, сочи обществения указател на уеб страницата на Народното събрание.Според него за две седмици 21 депутати са си назначили 27 сътрудници.

Най-много сътрудници си е назначил Александър Ненков от ГЕРБ-СДС - трима - по финанси, по стопанска система и по районна политика.

По двама сътрудника имат зам.-шефът на Народно събрание Атанас Атанасов, шефът на групата на Демократична България Христо Иванов.

От новите депутати от " Продължаваме промяната " само Снежана Апостолова от Варна към този момент си има нещатен помощник.

Сътрудниците не получават заплата от Народно събрание. Парите за тях идват от така наречен спомагателни 2/3 от заплата, на които имат право депутатите. Тези средства са точно за сътрудници, семинари, образования и т.н.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР