Бившата съпруга на мъж от Флорида, убит при стрелба от засада, е обвинена в убийство, казват прокурорите

...
Бившата съпруга на мъж от Флорида, който беше застрелян и
Коментари Харесай

Бившата съпруга на мъж от Флорида, който беше застрелян и убит от „засада“, докато малкото му дете седеше на столче в кола наблизо, е обвинена в убийство първа степен при смъртта му, казаха прокурорите.

Шана Гарднър-Фернандес също беше обвинена от голямо жури в четвъртък по обвинения в заговор за извършване на убийство от първа степен, склоняване към извършване на убийство от първа степен и малтретиране на деца, свързани с убийството на нейния бивш съпруг Джаред Брайдън, четвърти съдебен щат Адвокатът Мелиса Нелсън съобщи по време на пресконференция в четвъртък.

Гарднър-Фернандес беше арестуван и задържан от агенти на ATF Washington Field Division в Уест Ричленд, Вашингтон, в четвъртък, каза Нелсън. Тя ще бъде екстрадирана в окръг Дювал, Флорида, за да се изправи срещу обвиненията, добави прокурорът.

Обвинителният акт не е публикуван, но Нелсън отбеляза, че подробности за доказателствата ще бъдат предоставени „по време на процеса на откриване“.

CNN не успя да определи дали Гарднър-Фернандес е осигурила правно представителство във връзка с ареста си.

По време на интервю с филиала на CNN Action News Jax през юни, Гарднър-Фернандес каза, че „няма нищо общо с убийството (на Брайдган)“.

Арестът й идва месеци след като съпругът й Марио Фернандес-Салдана беше арестуван и обвинен в случая, който началникът на полицията в Джаксънвил Бийч Пол Смит нарече „планирана и целенасочена засада и убийство“.

Клас Джаред Брайдган Полицейско управление на Джаксънвил Бийч

Bridegan, старши мениджър по дизайн на Microsoft, беше застрелян през февруари 2022 г., докато се прибираше с 2-годишната си дъщеря в Джаксънвил Бийч. 33-годишният мъж е спрял да премести гума на пътното платно, когато е бил прострелян, съобщиха от полицията. Разследващите смятат, че гумата е била нарочно поставена там, за да го накара да спре.

Малкото дете беше оставено в столчето си за кола и нямаше физически наранявания, казаха служители.

34-годишният Фернандес-Салдана беше обвинен и арестуван през март за убийство първа степен, заговор за извършване на убийство, склоняване към извършване на углавно престъпление и насилие над деца.

Той се е признал за невинен и е в ареста на шерифската служба в Джаксънвил. Предстои му разпоредително заседание за 12 септември, става ясно от протоколите на съда.

Прокурорите казаха, че Фернандес-Салдана „е неразделна част от склоняването, заговора и убийството на Брайдън“.

Арестът му дойде малко след като друг мъж, Хенри Тенон, на 62 години, се призна за виновен в убийство от втора степен с оръжие при убийството на Брайдън и се съгласи да „свидетелства честно срещу всеки съучастник“, каза тогава щатската прокуратура.

„Това разследване разкри истината за убийството на Джаред. Хенри Тенон не е действал сам. Марио Фернандес не е планирал сам. А обвинителният акт на Шана Гарднър признава нейната централна и ключова роля в хладното, пресметнато и предумишлено убийство на Джаред Брайдън“, каза Нелсън в четвъртък.

Прокурорите искат смъртна присъда срещу Гарднър-Фернандес и Фернандес-Салдана, каза Нелсън.

Тенон не е осъден, но споразумението му за признаване на вината показва, че той е изправен пред поне 15 години затвор. Следващата му съдебна дата е 9 октомври, показват записите в затвора.

Бащата е убит след седмична вечеря с децата си

Bridegan беше застрелян след седмична вечеря, която споделяше с близнаците си, тогава на 9 години, които са негови деца от бившата му съпруга, и 2-годишната му дъщеря, едно от двете малки деца, които споделяше с втората си съпруга, каза Смит.

Bridegan беше оставил близнаците в дома на Гарднър-Фернандес и караше с 2-годишното си дете към дома си, когато се натъкна на гумата, според клетвена декларация по делото.

Държавният прокурор Мелиса Нелсън обяви, че Марио Фернандес-Салдана е бил арестуван в четвъртък и обвинен от голямото жури на окръг Дювал за убийство първа степен, заговор за извършване на убийство първа степен, склоняване към извършване на углавно престъпление и насилие над деца, свързани с Убийство от февруари 2022 г. class= Държавният прокурор Мелиса Нелсън обяви, че Марио Фернандес-Салдана е бил арестуван в четвъртък и обвинен от голямото жури на окръг Дювал за убийство първа степен, заговор за извършване на убийство първа степен, склоняване към извършване на углавно престъпление и насилие над деца, свързани с февруари 2022 г. убийство. Плажната полиция на Джаксънвил

Bridegan излезе от колата, за да премести гумата, когато беше „застрелян хладнокръвно“, каза Смит. От автомобила не е взето нищо.

Тенон беше арестуван във връзка със случая през януари, но беше в ареста на шерифската служба в Джаксънвил от август 2022 г. по несвързани обвинения.

Тенон е бил наемател в дом, собственост на Фернандес-Салдана, се казва в клетвената декларация. Разследващите откриха три чека, написани от Фернандес-Салдана на Тенон през октомври 2022 г. Телефонните записи показват, че мъжете са имали повече от 60 телефонни контакта помежду си.

В клетвената декларация се казва, че Bridegan е имал „силно остър развод“ и „спорна връзка“ с бившата си съпруга и нейния втори съпруг. Но властите не разкриват възможен мотив.

„Арестът на Шана слага край на една ужасяваща глава от нашето преследване на справедливост за Джаред и сега отваряме нова. Тази следваща глава ще бъде мъчителна, но ние сме уверени в способността на държавната прокуратура и правоприлагащите органи да извадят истината на светло“, каза вдовицата на Брайдън, Кирстен Брайдън, в четвъртък.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР