Бившата ръководителка на Мианма Аун Сан Су Чжи, задържана след

...
Бившата ръководителка на Мианма Аун Сан Су Чжи, задържана след
Коментари Харесай

Частично помилваха бившата ръководителка на Мианма Аун Сан Су Чжи

Бившата ръководителка на Мианма Аун Сан Су Чжи , арестувана след свалянето ѝ от власт с боен прелом през 2021 година, беше отчасти помилвана в границите на амнистията на над 7000 пандизчии, оповестена от хунтата по случай будистките пости, оповестиха държавните медии, представени от Франс прес.

" Председателят на Държавния административен съвет помилва Аун Сан Су Чжи , която беше наказана от съответните съдилища, в сходство с наредбите за правата на индивида ", се споделя в известието.



Аун Сан Су Чжи
беше наказана на 33 години затвор по няколко обвинявания, в това число рушвет, владеене на противозаконни радиостанции и нарушение на антиковидните ограничавания.

Помилването се отнася за 5 от 19-те обвинявания против нея и към този момент не е ясно дали това ще докара до нейното освобождение .

Аун Сан Су Чжи е била виждана единствено един път , откогато беше задържана след пуча от 1 февруари 2021 година, на неразбираеми фотоси, направени от държавните медии в правосъдна зала в столицата Найпидо.
 Аун Сан Су Чжи Българска телеграфна агенция

След преврата страната затъна в спор, който докара до разселването на повече от един милион души, по данни на Организация на обединените нации.

Миналата седмица Аун Сан Су Чжи беше преместена от затворническата килия в държавна постройка, заяви представител на нейната политическа партия.

Мианма постоянно дава прошка на хиляди пандизчии в чест на будистките празници, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР