Бившата ръководителка на кабинета на експремиера Кирил Петков и избрана

...
Бившата ръководителка на кабинета на експремиера Кирил Петков и избрана
Коментари Харесай

Лена Бориславова се отказва от парламента заради кампанията за местния вот в София 


Бившата ръководителка на кабинета на експремиера Кирил Петков и определена за национална представителка в 49-ото Народно заседание от листата на “Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ) Лена Бориславова се отхвърля от мястото си в Народното събрание.

Причината е, че юристката избира да концентрира работата си върху идната акция за изборите за кмет и общински съветници в София тази есен.

Това декларира самата Бориславов в профила си във Facebook три дни, откакто Централната изборна комисия (ЦИК) с бъдещите депутати.

“В предизборната акция се убедих, че доста от проблемите на хората, които ни поддържат, се вземат решение на локално равнище ”, аргументира се тя с уточнението, че Изпълнителният съвет на Политическа партия е взел решение партията да стартира работа по акцията си за локалния избор паралелно с началото на новия парламент.

По този мотив Бориславова е била номинирана за координатор на акцията. По думите ѝ “отговорността към таз задача e голяма - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати благоприятни условия ”.

“И имам вяра, че тази задача е също толкоз значима за всички, които ме поддържаха на 2 април. Затова я одобрявам с благодарност и с цялата й отговорност. Няма да бъда народен представител в 49-ото Народното събрание “, декларира Бориславова.

Очаква се нейното място в парламентарната група на “Продължаваме смяната - Демократична България ” да бъде заето от Петър Петров, който също беше включен в листата на обединението в 24-ти многомандатен изборен регион в столицата.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР