Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Симона Халеп

...
Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Симона Халеп
Коментари Харесай

Отказвам да приема решението: Халеп започва юридическа битка в опит да изчисти името си

Бившата номер 1 в международната класация по тенис Симона Халеп разгласи, че ще апелира пред най-висшата инстанция в спорта решението на Агенцията за битката с допинга към Международната федерация по тенис (ITIA) да я лиши от присъединяване в шампионати до октомври 2026 година поради две обособени нарушавания на антидопинговите правила.

31-годишната някогашна шампионка от " Уимбълдън " и от " Ролан Гарос " беше краткотрайно отстранена от тениса от октомври 2022 година, откакто даде позитивна проба за неразрешеното вещество " роксадустат " на Откритото състезание на Съединени американски щати през предходната година.

" Приемам доста съществено разпоредбите, които ръководят нашия спорт и се гордея с обстоятелството, че в никакъв случай не съм употребила умишлено или съзнателно неразрешена субстанция. Отказвам да приема решението им за четиригодишно наказване. Продължавам да упражнявам и върша всичко по силите си, с цел да изчистя името си от тези погрешни обвинявания и да се върна на корта ", сподели Халеп в изказване за организация " Ройтерс ".

" Възнамерявам да апелирам това решение пред Спортния трибунал (КАС) и да употребявам всички юридически средства за отбрана против въпросната компания за хранителни добавки " - гласи изказването на 2-кратната шампионка от Шлема в обществените мрежи, като тя увери, че нейната битка продължава.

От ITIA прецизираха, че са стигнала до заключението си въз основа на събирането и разбора на 51 кръвни проби, предоставени от Халеп.

My fight continues.
— Simona Halep (@Simona_Halep)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР