Бившата Мисис България“ Екатерина Велчева повече от месец не може

...
Бившата Мисис България“ Екатерина Велчева повече от месец не може
Коментари Харесай

Пребиха бивша „Мисис България“ в опит да върне отвлеченото си дете: Полицаи искаха да оттегля жалби

Бившата „ Мисис България “ Екатерина Велчева повече от месец не може да види 6-годишната си щерка. Тя твърди, че детето е отвлечено от татко си, а самата тя за следващ път е била пребита. Екатерина води редица правосъдни каузи, а родителските права са присъдени на нея.
Въпреки това дамата не може да вземе детето си. След диалог на Bulgaria ON AIR със обществените служби, бащата имаше уречен час, в който да съобщи детето на майката, само че това не се случи. Бащата се обади на обществените и сподели, че няма да докара дребната Мария, тъй като била уплашена.
От раждането на щерка си Мария, Екатерина Велчева споделя, че е жертва на редовно домашно принуждение. Тя е разграничена с бащата на детето си, а съдът присъжда на нея родителските права, само че насилието не свършва, нито опитите на бащата да отнеме детето.
Преди две години той отвлича щерка си за 10 дни. Кошмарът за Екатерина се повтаря и в този момент. На 24 юли пред дома ѝ мъжът ѝ я причаква, пребива татко ѝ и нея самата, след което отвлича момиченцето.
„ Когато той отвлича детето, имаше три настоящи заповеди да се въздържа от домашно принуждение и душевен тормоз над мен и над щерка ми, която е на 6, само че тогава с проведена акция с присъединяване на служители на реда, допускам, които са вербувани от него, провеждат детето да бъде отвлечено. Чувствал е, че има чадър от полицията и че ще остане ненаказан “, описа Велчева.
„ Полицаите почват да ме наговарят да си отдръпва жалбите. Установих, че всички служители на реда от 5 районни са негови познати и той ми споделяше „ колкото и тъжби подаваш, в никакъв случай не можеш да ме събориш “, показа още дамата.
Екатерина има две извоювани каузи за домашно принуждение, а други две към момента са висящи. Всяка година си вади здравно, повече от 17 тъжби подава към районното, безчет пъти е викала полиция. Първоначално бащата на детето е имал ограничаваща заповед повече от 2 години, само че даже и тогава е идвал пред дома на Екатерина и тя е викала полиция.
От Агенцията за обществено подкрепяне изпратиха до Bulgaria ON AIR известие, че след 24 юли, когато детето е взето от бащата, са сезирали и други институции: Столична дирекция на вътрешните работи, Софийския областен съд, Софийската районна прокуратура.
Адвокатът на бащата съобщи за Bulgaria ON AIR, че ще се работи за споделено родителство и спокойно решение на казуса.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР