Бивш спортен министър направи остър коментар за случилото се в

...
Бивш спортен министър направи остър коментар за случилото се в
Коментари Харесай

Красен Кралев за протеста: Защо събраха тежки ултраси и агресивни елементи на едно място?

Бивш състезателен министър направи изострен коментар за случилото се в столицата нощес. 

Напрежението във футболните среди е стигнало връхната си точка и към този момент няма накъде. Нещата са излезли отвън лимита на естественото. Аз не утвърждавам никакви форми на принуждение. Всеки почитател има право да желае оставки, само че да се бие с полицията – не го разбирам. Това съобщи някогашният министър на спорта Красен Кралев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Думите му са във връзка окървавените митинги на футболните почитатели против БФС нощес.

" Проблемът става политически, тъй като поради него се заплашва публичния ред и сигурност “, акцентира той, написа novini.bg.

На въпрос можеше ли да бъде избегнато това клане през вчерашния ден, Кралев съобщи изрично: „ Можеше! Трябваше Министерство на вътрешните работи и БФС да кажат ясно пред обществеността каква информация са имали за осъществяване на погроми на стадиона, което би заплашило човешки животи. Те имат сътрудници във всяка агитка. Кой е уредникът, откакто всички фенклубове отхвърлиха да носят виновност. Има уволнен човек, който е носи отговорност за осъществяване на срещата. Обществеността е трябвало да знае за какво се постанова такава организация. Второ – за какво се позволи митинга там – кметът е дал позволение. Да разрешиш всички агитки да се съберат на едно място не е рационално. Едно е политически митинг, друго е когато тежки ултраси и нападателни детайли, ги събереш на едно място. Трябва да се обясни това “, изясни някогашният състезателен министър.

„ Ако не се беше играл мача щеше да има единствено наказания. Можеше да се играе в друга страна. Спортният министър е трябвало да даде верен съвет, с цел да се избегне кръвопролитието “, счита той.

Красен Кралев обясни и за лицензите на футболните клубове по време на неговото ръководство. „ Всички федерации, съгласно условията на новия закон, трябваше да се прелицензират. След инспекцията не бяха установени нарушавания, а просрочени отговорности. Лицензът бе публикуван, по отношение на наличната справедлива информация на тази дата “, акцентира той.

За спортната зала в Бургас, някогашният министър на младежта и спорта съобщи: „ Изумен съм по какъв начин може един министър да дава толкоз неверна информация на депутатите. Или не е квалифициран, или е измамен от сътрудниците си. В Арена Бургас сме свършили доста добра работа за тези пари. Всяко едно пристигнало оборудваме има документ и дава отговор на условията. Как схванаха,че не дава отговор, откакто не са го разпечатали? В отчета до министъра ясно е разказано всяка една настилка къде е сложена и защо е подобаваща. Има писта за лека атлетика, която ще бъде инсталирана, когато има такива надпревари. Всички поръчани оборудвания са доставени. Не разбирам за какво това министерство, вместо да си прави работата, тъй като стратегиите им са безобразни, се занимава с това “, изясни Кралев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР