Бивш шеф на китайския футбол получи доживотна присъда по обвинения

...
Бивш шеф на китайския футбол получи доживотна присъда по обвинения
Коментари Харесай

Бивш шеф на китайския футбол доживот в затвора

Бивш началник на китайския футбол получи доживотна присъда по обвинявания в корупция. Чън Ксюян беше наказан по-рано през днешния ден.

67-годишният Чън призна, че е взимал подкупи по националната телевизия на през януари. Той сподели, че през 2019 година е получил две раници с 300 000 юана (41 500 долара) от двама души, с цел да се „ погрижи за тях “.

Съдът е централната провинция Хубей го осъди и за други закононарушения, осъществени от него в интервала 2010 – 2023 година Той е помагал с контракти, вложения и спортни събития на разнообразни компании. Срещу това.

Той не е единственият някогашен началник на футбола в Китай, който беше наказан по делото. Бившият заместител основен секретар Чън Йонлиан получи 14 години затвор. Бившият вицепрезидент на федерацията Ю Хончън е наказан на 13 години, а някогашният началник на футболната лига Дон Жън – на 8 години.

През 2012 година пък различен някогашен началник на федерацията – Кси Ялон получи 10.5 години зад решетките. Неговият правоприемник Нан Йон отнесе същото време в панделата отново по обвинявания в корупция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР