Бивш преподавател в училище в Анталия е осъден на 621

...
Бивш преподавател в училище в Анталия е осъден на 621
Коментари Харесай

Учител в Анталия получи 621 години затвор за това гнусно престъпление

Бивш учител в учебно заведение в Анталия е наказан на 621 години затвор по обвинявания в полово принуждение на 26 от неговите възпитаници. Тази присъда бе маркирана като най-тежкото наказване, издавано в миналото против обвиняем в Турция.

Инцидентът бе оголен, когато едно от измъчваните деца се оплака от половото принуждение от страна на учителя. Жалбата бе подадена в прокуратурата.

Тъй като по-късно и други фамилии също подадоха тъжби, учителят Махмут Айдън Кьоксар беше задържан по заповед на съда през 2019 година Окончателното, 12 по ред, чуване на делото, се организира в регионалния съд в Анталия на 11 ноември.

Подсъдимият участва на последното съвещание в съда с аудио и видео осведомителна система, отдалечено, заради ограниченията за COVID-19, до момента в който фамилиите на жертвите участваха в правосъдната зала.

В своята отбрана на последното чуване на делото Кьоксар отхвърли обвиняванията против него и изиска оправдателна присъда.

Съдът осъди подсъдимия на 621 години затвор за закононарушенията полово принуждение, опасност и корист с въздействието на обществена работа.
Съдът също по този начин постанови, че на подсъдимия е отнето правото да преподава.

Присъдата влезе в историята в Турция като най-тежкото наказване, давано в миналото по дело с един обвинен.

В края на процеса фамилиите на жертвите благодариха на правосъдната комисия с овации.

Серап Ертурул, юристът на Центъра за правата на детето в Адвокатската гилдия в Анталия, съобщи, че са удовлетворени от решението на съда и се надяват решението да бъде доказано и от по-висша правосъдна инстанция.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР