Бивш полковник от австрийската армия беше признат за виновен в

...
Бивш полковник от австрийската армия беше признат за виновен в
Коментари Харесай

Бивш австрийски военен осъден на 3 години затвор за шпионаж в полза на Москва

Бивш полковник от австрийската войска беше приет за отговорен в шпионаж в интерес на Русия и наказан на три години затвор от съд в Залцбург, оповестиха международните организации.

Според обвиняването 71-годишният офицер от запаса Мартин М. работел за съветското военно разузнаване в продължение на 25 години, до 2018 година, даже откакто напуснал армията. Той предавал на Москва сведения, свързани с австрийските оръжейни системи, както и дилемите на сухопътните войски и Военновъздушни сили, за което получил общо 280 хиляди евро.

Случаят сътвори дипломатическо напрежение сред Виена и Москва, които обичайно се пробват да поддържат градивни връзки макар глобите на Европейски Съюз против Русия, отбелязва ДПА.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Абонамент Ключови думи Австрия някогашен боен наказан шпионаж Москва
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР