Бивш офицер от британското разузнаване (МИ-6) е заявил, че е

...
Бивш офицер от британското разузнаване (МИ-6) е заявил, че е
Коментари Харесай

Путин ли стои зад катастрофата с Пригожин? Заплаха от Вагнер

Бивш офицер от английското разузнаване (МИ-6) е декларирал, че е получил информация по-рано, че за Евгений Пригожин е " подписан контракт ".

" Чухме преди няколко седмици от източник, че е подписан контракт за Пригожин в Русия от висши членове на бизнес общността “, е декларирал Кристофър Стийл пред Sky News, представен от " Фокус ".
-->

Би било " неточност " обаче да се одобри, че всеки опит за убийство е позволен от самия Владимир Путин, е допълнил той.

" Но несъмнено наподобява, че това може да е офанзива за отмъщение от някой от елита, евентуално някой доста почитан. “

Междувременно редица канали в Телеграм, свързани с " Вагнер ", започнаха да популяризират изявления, в които разясняват ролята на Кремъл в самолетната злополука, довела вероятно до гибелта на създателя на наемническата група Евгений Пригожин, предава БГНЕС.

Има апели за възмездие за това, което те назовават " убийството на нашия началник " и заместникът му Дмитрий Уткин.

Каналът " Сива зона ", разяснява случая, като разгласи, че самолетът е бил свален от съветската противовъздушна защита в Тверска област.

Наемници заплашват, че ще провеждат втори " Марш на справедливостта " към Москва.

Така беше наименуван въоръженият протест, поведен от Пригожин през юни, против съветското военно командване.

Тогава за часове наемниците съумяха да завладяват Ростов на Дон и да доближат подстъпите към Москва, като в това време смъкнаха щурмовите хеликоптери, изпратени против тях и един бомбардировач Ил-22М.

Метежът беше спрян ненадейно от самия Пригожин, след договаряния сред него и Кремъл с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко. В резултат създателят на " Вагнер " и наемниците му получиха леговище в Беларус, а самият президент на Русия Владимир Путин разгласи, че против тях няма да има правосъдно гонене за въоръжения протест.

Съвсем неотдавна Пригожин се появи във видеоклип в Африка, който разгласява в каналите на " Вагнер " в Телеграм.

Бойците на групировката оперират в няколко страни, измежду които Мали, Судан и Централноафриканската република. Правозащитните организации и Организация на обединените нации ги упрекват в осъществяването на военни закононарушения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР