BitTorrent, компанията зад популярния торент клиент uTorrent, плановете си да

...
BitTorrent, компанията зад популярния торент клиент uTorrent, плановете си да
Коментари Харесай

BitTorrent прави достъпна BTFS следващата година

BitTorrent, компанията зад известния торент клиент uTorrent, проектите си да разположи децентрализирана система за предпазване на файлове в голямата си мрежа. Базираща се на InterPlanetary File System (IPFS) системата, създадена от компанията, BTFS се чака да започва през 2020, предава Torrent Freak.

Както евентуално си спомняте, в средата на предходната година, TRON, компанията решила да децентрализира Интернет и основател на собствен личен блокчейн протокол, валута и мрежа, закупи Bittorent в съюз, приближаващ с огромни обещания. И двете компании имат интерес в разширяваща се децентрализация, която се чака да бъде подтиквана с криптовалутата на TRON. Сценарият, както бе показан по-рано тази година е елементарен: сийдвате на по-големи скорости и по-дълго и получавате за това TRX – валутата на TRON.

Анонсът за старта на проби BitTorent File System (BTFS) беше изработен персонално от Джъстин Сън, основателя на TRON. „ Добре пристигнали в идващото потомство на децентрализирани системи за предпазване! BTFS ще е най-голямата децентрализирана мрежа за предпазване с близо 100 милиона изходни точки на BitTorrent, над 1000 пълноценни TRON възли и световна мрежа от крайни точки от инфраструктурата на TrinGrid. Останаха три дни! Развълнувани ли сте? “, написа Сън в Twitter.

Макар и сегашната система на BitTorrent да е самобитен тип децентрализирана сторидж система, BTFS дава обещание да е нещо напълно друго, предлагайки предпазване на файловете онлайн без потребността те да се съхраняват на централизиран хостинг, изясняват от TorrentFreak.

„ Вместо да се качват файловете на обичайни уеб сайтове за хостинг, те ще бъдат разпределени на компютрите, участващи в BTFS мрежата “, споделят от медията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР