Битови и строителни отпадъци, гуми, складиране на сено и отглеждане

...
Битови и строителни отпадъци, гуми, складиране на сено и отглеждане
Коментари Харесай

120 моста в България се използват за отпадъци

Битови и строителни боклуци, гуми, депозиране на сено и развъждане на животни под оборудванията са главните констатации от осъществените инспекции на мостовете по републиканската пътна мрежа. До 23 август са тествани 3 808 съоръжени я. Нерегламентирано потребление на пространството под мостовете и прилежащия им сервитут има при 120, заяви ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски , представен от пресцентъра на организацията.

Проверката беше предизвикана от спонтанния фирмен склад за боклуци под колоните Автомагистрала " Струма " край Дупница, който се възпламени и компрометира оборудванията.

Работата на специалистите продължава и следва на откритите извършители, взаимно с способените органи - Регионална инспекция за опазване на околната среда и общините, да се сформират актове по Закона за административните нарушавания и санкции. Санкцията за физическите лица е от 200 до 500 лева, а за юридическите от 1000 до 3000 лева Там, където нарушителите не може да бъдат открити, непозволено струпаните боклуци ще бъдат отстранени за сметка на бюджета, акцентира Терзийски.

Размерът на средствата за почистването на боклуците се прецизира и сега се изготвят спомагателни задачи към пътните ръководства . Прогнозата е, че ще отидат не по-малко от половин милион лв.. Вместо за настоящ ремонт и поддържане на пътищата, за възобновяване на маркировката на второкласната и третокласната мрежа, и за обезопасяване на секторите данъкоплатците ще би трябвало да платят за разчистване на отпадъци, които недобросъвестни жители, компании и организации са разпръснали.-->

Терзийски моли хората да не изхвърлят битовите и строителните си боклуци освен в сервитута на мостовите уреди, а изобщо на нерегламентирани места, тъй като с цел да бъдат предотвратени последствията от техните дейности се бърка освен в нашия джоб, само че и в техния в това число, и е акцентира, че опазването на околната среда зависи освен от институциите, само че и от всеки български жител.

Разчистването на пространствата към някои уреди стартира и задачата ни е премахването им да завърши доникъде на септември, е споделил още ръководителят на УС на АПИ.

Голяма част от откритите нарушавания са под уреди, които са в обитаемоте места или в непосредствена непосредственост до тях. Например захвърлени автомобилни гуми са открити под моста при 17-ти км на пътя Провадия - Дългопол и община Провадия е известена да ги отстрани. Строителни материали и машинизация са установени и под оборудването при 63-ти км на пътя в Дряново.

През летните месеци някои аграрни стопани употребяват пространството под мостовете за краткотрайно депозиране на бали със сено и плява или за развъждане на кокошки и овце.

Пространството под оборудване над река Бели Вит на пътя в Тетевен е било обособено за развъждане на животни като мястото е било оградено с греди, дъски и талашитени плоскости . На същия път, единствено че на оборудване на 100 метра от първото, е изработен курник. Временните селскостопански заграждения към този момент са отстранени. Обособени пространства за развъждане на животни са открити и под моста в село Крушаре на пътя Сливен - Ямбол . Сено е открито и под надлез на пътя Кубрат - Русе в Русенска област и на пътя Омуртаг - Котел на територията на село Тича.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР