Биткойнът става нова валута за развиващите се страни, които преживяват

...
Биткойнът става нова валута за развиващите се страни, които преживяват
Коментари Харесай

Bloomberg Биткойнът се превръща в нова антикризисна валута

Биткойнът става нова валута за разрастващите се страни, които претърпяват гражданска война или революция. В обстановка, когато локалните институции престават да работят, криптовалутите стартират да запълват образувалата се празнота, означи Bloomberg.
Около една трета от стоящите пред касата на La Maison du Bitcoin в Париж не се занимават с покупки и продажби на биткойни, а изпращат цифрова валута у дома. “В доста африкански страни има доста повече мобилни телефони, в сравнение с банкови сметки” – сподели Мануел Валенте, съосновател на La Maison. “Всичко, което ви е належащо за биткойна, е смартфонът“.

В Зимбабве, където предходната седмица настъпи следващия боен прелом и търсенето на биткойни набъбна няколко пъти, цифровата валута заменя зимбабвийския $, от който жителите на тази страна се отхвърлиха още през 2009 година. Оттогава се употребява най-вече американския $, само че биткойнът е по-предпочетен, тъй като не се постанова да се работи с банки.

В Африка прехвърлянето на биткойна в локална валута се реализира от локални медиатори, в лицензирани бюра от вида на La Maison du Bitcoin в Париж или от физически лица. Всичко, което е належащо за тази активност е единствено смарт телефон и електронен портфейл с биткойни в него. “Това наподобява на обменно бюро, само че доста децентрализирано” – добавя Валенте.

Предприемачите в Африка започнаха да основават компании, предопределени за обслужване на огромните прилежащи пазари. Все повече магазини на този континент започнаха да одобряват биткойни като средство за разплащане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР