Биткойнът е добре известен със своята висока волатилност. За по-малко

...
Биткойнът е добре известен със своята висока волатилност. За по-малко
Коментари Харесай

Курсът на биткойна рязко спадна

Биткойнът е добре прочут със своята висока волатилност. За по-малко от една седмица курсът на най-популярната в света криптовалута бързо набъбна и за малко не доближи цена от $14 000 за един BTC. А в този момент се следи спад в курса на главната цифрова валута. Това демонстрират данните и графиците на уеб страниците CoinDesk и CoinMarketCap, които непрестанно правят мониторинг на криптовалутите в другите тържища.



Трендът на спад, образувал се преди няколко дни се резервира до през днешния ден. През последните 24 часа основната криптовалута поевтиня с 10% и наближи $10 000 .

През уикенда минималната цена на биткойна доближи $9 726,64 за една цифрова монета. Днес цената на първата криптовалута още веднъж стартира да се повишава и в този момент е на равнище над $10 000.



Както нормално, биткойнът оказа въздействие на цените и на другите криптовалути.

Миналата седмица пазарните анализатори бяха на мнение, че внезапният растеж на цената на биткойна се дължи на задълбочаващата се комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, както и на формалното показване на личната криптовалута Libra на Фейсбук. Но може да се каже, че връзките сред Доналд Тръмп и Си Дзинпин се усъвършенстваха, а Марк Зукърбърг бе извикан на диалог в Сената, където би трябвало да изясни по какъв метод има намерение да промени финансовия свят. Може би това е повода цената на биткойна да спре да пораства и да се стабилизира на към $10 000 за един BTC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР