Биткойн започва новата година с позитивна нотка и бичи настроения

...
Биткойн започва новата година с позитивна нотка и бичи настроения
Коментари Харесай

Биткойн проби $45,000 – подема продължава и през 2024 година

Биткойн стартира новата година с положителна нотка и бичи настроения откакто криптовалутата съумя да пробие над $45,000.

Цената на Биткойн не бе достигала това равнище от близо 20 месеца. Пазарът стартира да се възвръща след срутва на криптовалутата до към $15,000 – единствено през 2023 година BTC съумя да скочи със 170%.

Скорошния пробив на равнището от $45,000 евентуално се дължи на вълнението около дълго чаканото утвърждение на спот Биткойн ETF , което хипотетично ще се случи в идващите няколко дни.

Очаква се Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) да даде своя отговор за 14 оферти за Биткойн ETF артикули, в това число на огромни финансови мениджъри като BlackRock и Fidelity.

Въпреки това неспокойствие, доста специалисти считат, че в кратковременен проект възможното утвърждение на Биткойн ETF няма да има кой знае какъв резултат. Някои даже са на мнение, че след такова събитие може да се чака и промяна на цената.

Независимо от краткосрочните прогнози, чака се евентуалното утвърждение на Биткойн ETF да притегли трилиони долари към крипто промишлеността в границите на идващите години.

Към момента на издание BTC се търгува на цена от $45,200 след 6.5% растеж за последните 24 часа и размер на търговия от $21.7 милиарда. Пазарната капитализация на флагманската криптовалута е $885 милиарда.

Еднодневният механически разбор на криптовалутата е индикативен за бичите настроения на вложителите. Обобщението и пълзящите междинни демонстрират “силна покупка ” със надлежно 16 и 14 сигнала, а осцилаторите са на “неутрално ” с 8 сигнала.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР