Биткойн преживя рекордно успешна година, задвижвана от два важни катализатора:

...
Биткойн преживя рекордно успешна година, задвижвана от два важни катализатора:
Коментари Харесай

Топ 4 фактора, които могат да изстрелят цената на Биткойн нагоре

Биткойн претърпя рекордно сполучлива година, задвижвана от два значими катализатора: утвърждението на спот ETF през януари и неотдавнашното халвинг събитие.

От началото на годината до момента криптовалутата е повишена с над 60% и се търгува с към 6% под най-високите стойности, достигнати през март. Макар че тези фактори доста покачиха цената на BTC, те към този момент са зад тила ни, като оставят вложителите да търсят нови фактори, които биха могли да доведат до още по-високи цени. Ето четири идни катализатора, които съгласно анализаторите биха могли да доведат до по-нататъшно повишение на цената на Биткойн :

Намаляване на лихвените проценти

Инвеститорите наблюдават от близко прогнозите на Федералния запас за понижаване на лихвените проценти, очаквайки, че по-ниските разноски по заемите могат да провокират рали при спекулативни активи като BTC. В исторически проект Биткойн е печелил от ниските лихвени проценти, както се видя през 2021 година, когато свръхниските лихвени проценти го изтласкаха до рекордно високи равнища. Главният изпълнителен шеф на Galaxy Майк Новограц означи , че до момента в който краткосрочните лихвени проценти не намалеят, криптовалутата евентуално ще се търгува в диапазона от $55,000 до $73.000.

Променящо се контролиране

Крипто общността се стреми към по-ясни регулаторни насоки, което е забележителна спънка за Биткойн . Одобрението на спот ETF-ите от Комисията по скъпи бумаги и тържища, след правосъдна борба, означи позитивна смяна. Бъдещите регулаторни промени, като да вземем за пример евентуалното приемане на законопроект за постоянните монети, биха могли да подействат като катализатор. Наскоро Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри цялостна регулаторна рамка за крипто промишлеността, макар че ориста ѝ в Сената остава неразбираема. Подобни регулации биха могли да обезпечат по този начин нужната изясненост и непоклатимост за пазара.

Избори през ноември

След президентските избори регулаторната изясненост може да се усъвършенства. Кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп изрази поддръжка за промишлеността, което контрастира с политиката на президента Байдън. Според Джеф Кендрик от Standard Chartered успеха на Тръмп може да бъде позитивна за BTC. Освен това опасенията по отношение на трендовете в недостига и дълга на Съединени американски щати могат да насочат вложителите към различни вложения като Биткойн, без значение от резултата от изборите, защото нито един от претендентите не е показал стабилен проект за справяне с държавните разноски.

Разширена приложимост

Функционалността на водещата криптовалута се уголемява оттатък ролята на умозрителен актив. Разработчиците работят за рационализиране на Биткойн мрежата, като прибавят нови функционалности, които биха могли да подтикват приемането. Протоколът Ordinals, да вземем за пример, разрешава на потребителите да съхраняват и търгуват с незаменяеми токени (NFT) в BTC блокчейна. Според ръководещия шеф на Bitget Грейси Чен при този протокол към този момент се следи забележителна интензивност, като в средата на май дневните размери на търговия доближиха $3.42 милиона. Подобни разработки биха могли да създадат Биткойн по-универсален и прелъстителен за по-широк кръг консуматори.

Тези идни катализатори – намаляването на лихвените проценти, регулаторните промени, президентските избори и разширението на случаите на потребление – биха могли да обезпечат нужния подтик, с цел да може цената на водещата криптовалута да продължи да се повишава.

 

 

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР