Биткойн - най-спекулативният икономически инструмент за всички времена, трябва да

...
Биткойн - най-спекулативният икономически инструмент за всички времена, трябва да
Коментари Харесай

Първата борсова търговия с биткойн тръгва при курс о тбилзо $20 000

Биткойн - най-спекулативният стопански инструмент за всички времена, би трябвало да направи през днешния ден първата крачка към повече бистрота и контролиране, защото за 18 декември е планувано началото на търговия с фючърси на CME Group, най-голямата стокова борсова група в света.

Играчите на пазара за биткойн, който доста финансисти не считат, че дава отговор даже на условията за криптовалута, подвигнаха в края на седмицата цената му до близо 20 000 $. Това значи, че капитализацията на биткойн пазара е наближила 336 млд. $, сочат данни на платформата coinmarketcap.

В понеделник цената слезе под 19 000 $ в случай, че на 1 януари обменният курс бе под 1000 $.

Според организация " Блумбърг " през днешния ден не е изключено да бъде оповестена нова емисия биткойн, която да намали цената. Една от аргументите за внезапното повишаване през последните месеци е търсенето, неведнъж превъзхождащо предлаганите за покупка биткойни. Пазарът е неизвестен, само че журналистически следствия демонстрираха, че забележителна част от биткойните са в ръцете на японски вложители и че евентуално към 1000 души или фондове, управляват близо 40% от него.
В петък Европейският съюз и Европарламентът се договориха за по-строги правила за отбягване прането на пари и финансирането на тероризъм през пратформи за криптовалути. Част от тях не разрешават анонимните преводи на такива платформи. Собствениците на такива уеб сайтове за обмяна ще би трябвало да разпознават потребителите си.

Съгласно процедурите на Европейски Съюз, тази договореност следва да бъде официално утвърдена от 28-те страни и от евродепутатите, след което в границите на 18 месеца би трябвало да бъде въведена в националното законодателство на страните членки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР