Биткойн ETF-ите бързо натрупаха впечатляващите $10 милиарда в управлявани активи

...
Биткойн ETF-ите бързо натрупаха впечатляващите $10 милиарда в управлявани активи
Коментари Харесай

Биткойн ETF достига нови висоти – над $10 милиарда само за месец

Биткойн ETF-ите бързо натрупаха впечатляващите $10 милиарда в ръководени активи (AUM) единствено за 20 дни търговия, което отразява въодушевения интерес на вложителите към този новаторски метод на вложение.

Водещи са iShares Bitcoin Trust на BlackRock и Wise Origin Bitcoin Fund на Fidelity, които имат надлежно $4 милиарда и $3.4 милиарда. Освен това на 10 февруари ARK 21Shares Bitcoin ETF мина границата от $1 милиарда. Макар че при Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) се следиха отливи, темпът се забави, като най-малкото на ден евакуиране беше записано на 9 февруари.

Анализаторите плануват по-нататъшен растеж, защото комерсиалните компании приключват оценките си на тези капиталови артикули.

ARK Invest, известна с бичите си прогнози, планува Биткойн да измести златото като сигурен актив, прогнозирайки стабилно повишаване на цената, подхранвано от възходящото му значение на финансовите пазари.

Те настояват, че характерът на Биткойн го прави кадърен да устои на повишаващите се лихвени проценти и инфлацията, осигурявайки му неповторимо преимущество в преобладаващата макроикономическа среда.

Неотдавнашното утвърждение на заявките за Биткойн ETF от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), след повече от десетилетие от първичното предложение, бележи забележителен стадий.

Този крайъгълен камък освен алармира за възходящото институционално приемане на Биткойн, само че също по този начин подсказва за евентуална смяна във усещанията на вложителите във връзка с ролята му като средство за предпазване на стойност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР