Битките в европейските клубни турнири по футбол бяха подновени с

...
Битките в европейските клубни турнири по футбол бяха подновени с
Коментари Харесай

Резонни победи за Реал и Сити

Битките в европейските клубни шампионати по футбол бяха възобновени с елиминациите от осминафиналите в Шампионската лига.

В първите два мача любимците Манчестър Сити и Реал (Мадрид) реализираха предстоящи победи като посетители, надлежно 3:1 за " жителите " против Копенхаген и 1:0 за " Белия балет " против Лайпциг.

Кевин де Бройне осъществя в 10-ата минута за британския първенец против Копенхаген, а в 34-ата Магнус Матсон изравни, откакто се възползва от груба неточност на вратаря Едерсон. В 45-ата минута Бернардо Силва даде нов задатък на " жителите " от 2:1. 

През второто полувреме европейският клубен първенец се задоволи с това да управлява играта против добре защитаващия се датски отбор. Но в края стигна и до трети гол, осъществен от Фил Фодън след втората асистенция в мача на Кевин де Бройне за крайното 3:1 в интерес на Сити.

А в Лайпциг първото полувреме приключи при нулево тъждество, откакто гол на домакините бе анулиран поради засада още при започване на срещата.

В 49-ата минута обаче Браим Диас вкара за Реал. Той получи отдясно, оправи се с трима играчи на Лайпциг и нахлу в наказателното на домакините след страховит самостоятелен рейд. Диас шутира с левия си крайник и откри далечния ъгъл с неспасяем удар във вратата на Лайпциг.

Така и тук испанският " гранд " извоюва минимална, само че скъпа победа с 1:0, която му дава съществени очаквания за класиране след реванша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР