Битката между Александър Поветкин и Майкъл Хънтър започна динамично. Американецът

...
Битката между Александър Поветкин и Майкъл Хънтър започна динамично. Американецът
Коментари Харесай

Сериозна битка и равенство за Поветкин и Хънтър

Битката сред Александър Поветкин и Майкъл Хънтър стартира динамично. Американецът започва във вихрено движение и стартира офанзива от първата секунда на кръга. Поветкин се защитаваше чудесно и на собствен ред не пропускаше да удря мощно своя противник.

Хънтър продължи с нападателната си игра и при започване на 2-ия рунд. Американецът вкара два следващи ляв и десен прави удара в главата на Руския Витяз и го разклати съществено. Поветкин се опита да понижи темпото и търсеше да влиза в клинч. Дясно кроше на руснака попадна в брадата на Хънтър, само че той не трепна и завоюва и втория рунд.

И в третата част американецът започва доста убеден в силите си. Търсеше да нападна при всеки комфортен миг. Опитният Поветкин обаче съумя да бъде доста по-убедителен в третата част и да я завоюва.
Олимпийският първенец от Атина 2004 заложи на стабилната отбрана и атакуваше, когато Хънтър се откриваше. Мощните удари на Поветкин затрудняваха от ден на ден американеца. Без да рискува ненужно

Руския Витяз нанасяше тежки удари на противника си и това му оказа помощ да завоюва 4-ата част.
И двамата боксьори започнаха 5-ия рунд по-предпазливо. Алексанъдр Поветкин съумя да вкара Хънтър във въжетата, който се измъкна от сложна обстановка.

В 6-ия рунд и двамата боксьори търсеха да нанасаят точни удари, само че внимаваха и за отбраната си и не рискуваха ненужно. Американецът се опита да нападна, само че Поветкин се оправи чудесно. Стигна се до близка замяна на удари, само че Хънтър излезе печеливш от тях.
Американецът опита да е по-активен и при започване на 7-ата част. Поветкин отвърна с тежки десни прави. Руският Витяз вкара тежък ъперкът в брадата на Хънтър. Американецът потегли на брутална замяна на удари жанр “Дионтей Уайлдър”, само че триумфът и в този рунд бе за руснака.
Оспорваната борба продължи в 8-ия рунд. Нито един от двамата боксьори не отстъпваше и всеки търсеше триумфа, само че Хънтър се оказа по-активен.
Умората запачна да се отразява и на двамата боксьори. Хънтър продължи да е по-активен, само че Поветник се защитаваше чудесно. Поветкин опита да вземе самодейността, само че американецът не отстъпваше и завоюва и 9-ия рунд.

Поветкин се опита да е по-активен при започване на 10-ия рунд. Стигна се до близка замяна на удари, от които печеливш излези Хънтър. Руснакът продължи да нападна, само че Хънтър не отстъпваше. Все отново рундът бе за Поветкин.

Мощна офанзива на Хънтър даде сериозна преимущество на амариканеца. Хънтър притисна съществено Поветкин, който с тъга се измъкна от сложна обстановка. Атаките на тъмнокожият боксьор продължиха, а руснака повече се защитаваше до края на 11-ия рунд.

Двамата боксьори търсеха непосредствен пердах, само че силите им към този момент бяха на първършване. При едени конфликт Хънтър падна на пода, а Поветкин се озова над него. Руснакът се опита да е по-активен и да търси успеха. Няколко положителни удара попаднаха в брадата на Поветкин. Руснакът още веднъж пътърси близка замяна на удари, нто Хънтър се защитаваше чудесно. След последния гонг и двамата боксьори се прегърнаха, а Хънтар подвигна победоносно ръце…
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР