Три българки ще вземат участие във втората и последна световна

...
Три българки ще вземат участие във втората и последна световна
Коментари Харесай

Златислава Чуканова, Аслъхан Мехмедова и Джоана Нуамеруе ще се борят за квоти за Париж на олимпийската квалификация в Банкок

Три българки ще вземат присъединяване във втората и последна международна олимпийска подготовка по бокс.

Решаващата борба за продобиване на квоти за Игрите в Париж ще се организира от 24 май до 3 юни в Банкок. В столицата на Тайланд България ще бъде показана от европейската вицешампионка Златислава Чуканова в категория до 50 кг, бронзовата медалистка от шампионата на Стария континент Аслъхан Мехмедова в категория до 60 кг, както и Джоана Нуамеруе в категория до 66 кг.

" Честно казано не мога да имам упования, на фона на последните съдийски брадви против Златислава на финала на европейското и на квалификацията в Италия. Нека да са здрави, щом отиваме там, задачата ни са квотите, няма по какъв начин да е по различен метод. Имахме проблеми, Аслъхан бе болна цяла седмица, само че се надявам да се съвземе. Тя е задоволително стимулирана. В последния миг към нас се причисли и Джоана, която получи тежка травма на рамото в Италия, само че към този момент е възобновена. Благодаря за бързата реакция на федерацията ни, която незабавно ѝ подаде ръка, с цел да може тя да пътува с нас ", съобщи старши треньорът Борислав Георгиев.

" Добре е, че Златислава и Аслъхан отиват като медалистки от европейското състезание. Ще гледат с по-различно око на тях. Това е добре за тяхното самочувствие, за съдийския взор, даже за аудитория и коментатори. Отиваме на война, нека да имаме и шанс на жребия ", сподели преди отпътуването на тима Георгиев.

Дотук България има две квоти при дамите за Игрите в Париж. Те бяха извоювани от Станимира Петрова до 54 кг и Светлана Каменова 57 кг. Двете не престават с самостоятелна подготовка у нас.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР