Биотехнологичният стартъп на Илон Мъск Neuralink ще предлага мозъчни импланти

...
Биотехнологичният стартъп на Илон Мъск Neuralink ще предлага мозъчни импланти
Коментари Харесай

Биотехнологичният стартъп на Илон Мъск Neuralink ще предлага мозъчни импланти на пациенти с парализа

Биотехнологичният стартъп на Илон Мъск Neuralink ще предлага мозъчни импланти на пациенти с парализа като част от изследването PRIME, оповестиха от компанията. PRIME, кратко от Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface, се прави, с цел да се оцени както сигурността, по този начин и функционалността на импланта.

На пациентите от изпитването ще бъде хирургически подложен чип в частта от мозъка, която управлява придвижването. След това чипът, конфигуриран от робот, ще записва и изпраща мозъчни сигнали към приложение, като първичната цел е „ да се даде опция на хората да управляват компютърен курсор или клавиатура единствено благодарение на мислите си “, написа компанията.
-->
Мъск работи върху задачата на Neuralink да употребява импланти за свързване на човешкия мозък с компютър от пет години, само че до момента  е тествала единствено върху животни. Компанията също беше подложена на непоколебим надзор, откакто маймуна умря при тестване на план през 2022 година като част от напъните да накара животното да играе Pong, една от първите видео игри.

През май Neuralink заяви в туит, че е получил позволение от FDA (Американската администрация по храните и лекарствата) за клинични изпитвания върху хора. Откриването на тестванията върху хора също идва повече от месец, откакто стартъпът за мозъчни чипове набра 280 милиона $ в кръг за набиране на средства, управителен от Founders Fund, основана в Сан Франциско компания за рисков капитал, основана от Питър Тийл, милиардер, който беше съосновател в PayPal.

Преди мозъчните импланти на Neuralink да доближат до необятния пазар, те ще се нуждаят от регулаторно утвърждение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР