Биолозите са открили механизма на действие на стреса върху сърдечно-съдовата

...
Биолозите са открили механизма на действие на стреса върху сърдечно-съдовата
Коментари Харесай

Биолози обясниха защо мъжете се борят по-трудно със стреса

Биолозите са разкрили механизма на деяние на напрежението върху сърдечно-съдовата система на мъжете.

Учените от Университета в Аугуста (САЩ) съумяха да схванат за какво мъжете страдат по-често от сърдечни удари и инфаркти. Това се случва поради дребен брой молекули, предопределени за разширение на кръвоносните съдове, съгласно отчетите на Bioscience.

Изследователите, правили опити с плъхове с високо налягане. Те откриват доста по-висока централизация на молекули на ВН4 при дамите, които оказват помощ да се създават азотни моноксидни молекули, които са виновни за работата на кръвоносните съдове. При мъжките плъхове концентрацията е по-ниска.

Азотният оксид способства за по-продължителното действие на организма и учените настояват, че увеличението на концентрацията му в организма способства за увеличение на продължителността на живота.

Намаленото наличие на откритите молекули в бъбречните кафези води до понижаване на производството на азотен монооксид в кръвта на мъжете и надлежно до по-лоша реакция към високото кръвно налягане и съдовата интензивност. Данните бяха доказани пробно - когато към храната на мъжките плъхове прибавят изкуствено BH4, тяхното положение се усъвършенства доста.

Учените настояват, че даже потреблението на спомагателни дози от ВН4 може да усъвършенства положението на съдовете. Веществото се продава в аптеките като лекарство за лекуване на остатък на фенилаланин и други метаболитни нарушавания./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР