Биляна Дудова спечели първа световна титла по борба, като на

...
Биляна Дудова спечели първа световна титла по борба, като на
Коментари Харесай

Биляна Дудова е световна шампионка

Биляна Дудова завоюва първа международна купа по битка, като на международното състезание в Осло (Норвегия) победи във финала на кат. 59 кг с 6:4 точки японката Акие Ханаи.

Срещата стартира чудесно за Биляна, като извърши добре мятане за четири точки в първата част. Последва опит за още едно деяние за четири, само че при осъществяването японката контраатакува. В последна сметка след видео контестация съдиите дадоха по две точки и за двете. През втората част Дудова се защитаваше брилянтно и на два пъти съумя да се измъкне от рискови офанзиви на японката. Едва в края на битката Ханаи съумя да вземе две точки, само че офанзивата в последните секунди бе парирана сполучливо от 24-годишната българка. В пътя си до финала Биляна бе повече от безапелационна и не даде даже и точка на съперничките си. Тя започва с два механически туша с по 10:0 т. над Инета Дантаите (Литва) и Йохана Линдбори (Швеция). На полуфинала победи с 3:0 Сарита Мор от Индия.

Медалът е и първи за българите до момента на шампионата.

По-рано през днешния ден трима наши състезатели в класическата битка отпаднаха. В кат. 72 кг Дейвид Димитров загуби на осминафиналите с 0:8 т. от Криступас Слейва (Литва).

При 77-килограмовите Айк Мнацканян отстъпи още в първата си битка - 1:6 т. против иранеца Мохамадали Гераи.
В кат 82 кг Тарек Абделслам победи Игор Петришин (Израел) с 5:2 т., след това загуби от Педжман Пощам с 2:7, само че иранецът не стигна финала и по този начин нашият национал не стигна до репешажите за бронза. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР