Билетите за Олимпийските игри обикновено се продават доста бързо. Но

...
Билетите за Олимпийските игри обикновено се продават доста бързо. Но
Коментари Харесай

Защо никой не си купува билети за зимната Олипиада през 2018 г.

Билетите за Олимпийските игри нормално се продават много бързо. Но когато страната на северната ти граница постоянно тества нуклеарни оръжия и заплашва с тях целия район, това може да има охлаждащ резултат върху продажбите.

Южна Корея научи този урок, откакто продажбите на билети в страната за зимната Олимпиада в Пьонгчан, която стартира след към 5 месеца, са необикновено ниски. От плануваните 750 хиляди места за южнокорейците, до момента са продадени едвам 52 хиляди

Продажбите в интернационален проект са по-добри - от 320 хиляди препоръчани билета, половината към този момент са изкупени.

Международните продажби са малко по-добри, като половината от 320 000 продадени билета са продадени, написа сп. Fortune.

Има голяма разлика с летните Олимпийски игри в Сеул през 1988 година, когато търсенето беше необикновено огромно. Но и интервалът е доста по-различен. Южна Корея към този момент няма какво да потвърждава, откакто към този момент е водач в софтуерната промишленост.

Президентът на Организационния комитет на Олимпиадата в Пьонгчан Лий Хей-беом съобщи, че не чака Северна Корея да провокира проблеми по време на игрите, защото нейни спортисти също би трябвало да вземат участие в тях.

Но макар че Пьонгчан е ски курорт, нито Северна, нито Южна Корея разполагат с някакви звезди в зимните спортове, което също може да е фактор за слабите продажби.

Организаторите омаловажават слабите резултати, потвърждавайки, че билетите за корейската зимна Олимпиадата се продават по-бързо, в сравнение с тези за Игрите в Сочи през 2014 година

Зимните Олимпийски игри в Пьонгчан би трябвало да стартират на 9 февруари. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР