Билетите поскъпват Билетите за пътуване с българските влакове ще поскъпнат

...
Билетите поскъпват Билетите за пътуване с българските влакове ще поскъпнат
Коментари Харесай

Пътуващите с влак няма да харесат тази новина

Билетите нарастват

Билетите за пътешестване с българските влакове ще нарастнат напълно скоро, съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков. Причината за идното повдигане на цените е плануваната рационализация в БДЖ, изясни той. В обновяването на родните влакове следва да бъдат вложени огромни суми, което ще докара и до предстоящото нарастване на цената на услугата.

БДЖ са бенефициент по Плана за възобновяване и резистентност, а сумата, която би трябвало да се влага в компанията е до 2 милиарда лв. до края на 2026 година, когато е крайният период за приемане на съответния преносим състав, разясни Гвоздейков. По думите на министъра пътуването ще стане по-модерно, което ще оправдае цената, макар че услугата на БДЖ би трябвало да е по-скоро обществена.

Работи се по нова съвременна система за издаване на билети в “БДЖ-Пътнически транспорти ”, като концепцията е да бъде интегрирана в огромната единна система за издаване на общ превозен документ, с цел да може с един билет да се пътува с разнообразни типове превоз, заяви зам.-министърът на превоза Бисер Минчев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР