Билбордове в столиците на големи европейски държави и реклами по

...
Билбордове в столиците на големи европейски държави и реклами по
Коментари Харесай

Реклами за 2.4 млн. лв. ще привличат туристи на Южното Черноморие

Билбордове в столиците на огромни европейски страни и реклами по метростанции и рейсове ще притеглят туристи в Бургас и прилежащите морски общини.

Към тях ще върви и мощна онлайн реклама, която ще разкрива хубостта на Южното Черноморие и за какво то да бъде предпочетено пред курорти от прилежащи страни.

Това ще се случи след към месец, когато би трябвало да е подготвен продуктът, с който област Бургас ще се показва в Европа, заяви зам.-кметът по туризъм и спорт Манол Тодоров на туристически конгрес.

Средствата за реклама на област Бургас зад граница са в размер на 2,4 млн. лева и са отпуснати от Министерството на туризма по най-новата пилотна стратегия за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските ни общини.

Полша, Италия, Чехия, Словакия и скандинавските страни са част от дестинациите, в които Бургас и районът ще се популяризират стремително.

Ще се натъртва освен на слънце и море, само че и на опциите за състезателен, спа и културен туризъм, безапелационни са от община Бургас, която в партньорство с Несебър, Поморие, Приморско и Малко Търново завоюва няколко плана по програмата на Министерството на туризма.

Идеята е да се сътвори общ туристически артикул за региона, който да предлага забавни събития в " крилата " на сезона, с цел да го удължи - да стартира от края на март - началото на април и да завършва в края на октомври. Нещо, за което се бори туристическият отрасъл, разяснява Тодоров.

Според кмета Димитър Николов, който преди дни разиска новия летен сезон с министъра на туризма Зарица Динкова, програмата е отличен образец за интегрирана териториална инвестиция.

" Тя ни подтиква да работим с сътрудниците от останалите черноморски общини и всеки даде оптималното ", разяснява Николов.

Министър Динкова добави, че с помощта на програмата морските общини работели освен в партньорство с туристическото ведомство, само че и с общини от вътрешността на страната.

" За нас е значимо не просто да привличаме туристи, само че и да сме сигурни, че те ще се върнат. И също, че времето, което те ще прекарат тук, е качествено и дава отговор на условията и потребностите им ", разяснява Динкова.  

21 плана ще бъдат финансирани с общо 5 млн. лева по пилотната стратегия за черноморските общини, като страната финансира 60% от плана. Очаква се следващата година програмата да бъде разширена.

Oценката от бизнеса, че промяната в маркетинговата тактика за Българското Черноморие е най-голямата стъпка за последните 30 години, правена в туризма у нас, е самопризнание, което ме удовлетворява. Значи сме на прав път ", уверена е Зарица Динкова.

В Бургас тя се ангажира министерствата на туризма и на превоза да лобират за повече целогодишни полети на аеропорта.

През зимата от Бургас има единствено един полет седмично до Лондон.

Проблемът с обезпечаване на целогодишни полети до европейки дестинации от дълго време се слага от локалната власт, която инициира и срещи с концесионера на летище Бургас, който ръководи и летището във Варна. Сред главните спънки са непостижимите предложения на някои самолетни компании, които желали близо половин милиард евро, с цел да поддържат една или линии целогодишно.

Община Бургас е в договаряния с огромна самолетна компания за целогодишни полети до близка, световноизвестна дестинация, само че към този момент не разкрива детайлности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР